Warmtebeeldcamera kopen gids

Warmtebeeld heeft veel industriële toepassingsmogelijkheden, zoals het monitoren van apparatuur en de thermische efficiëntie van gebouwen testen. Ook in de medische industrie worden infrarood camera's gebruikt. De grote hoeveelheid fabrikanten, modellen en toepassingen kunnen het uitkiezen van een warmtebeeldcamera lastig maken. In dit artikel zullen we proberen om je te helpen bij dit selectieproces door achtergrond informatie over de technologie te geven, specificaties duidelijk te definiëren en belangrijke overwegingspunten te benoemen welke nodig zijn om de juiste warmtebeeldcamera aan je behoeften te koppelen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte warmtecamera's volgens:

 

Warmtebeeldcamera kopen gids:

Warmtebeeld

Warmtebeeld systemen voeren twee primaire functies uit, namelijk het weergeven van een beeld en de temperatuur meten. Dit is mogelijk door de elektromagnetische straling die ieder object uitstraalt te meten, aangezien de temperatuur lager dan het absolute nulpunt is (-273 °C). De hoeveelheid EM straling die uitgestraald wordt en de golflengte distributie over het EM spectrum zullen voornamelijk afhangen van de temperatuur en emissiviteit van het object. De vergelijking van Planck omschrijft deze relatie. Simpel gezegd converteert IR warmtebeeld de beelden die geproduceerd worden door langere golflengte straling naar een visuele golflengte die we kunnen zien.

 

Basis onderdelen van een infrarood warmtebeeldcamera

Een of meer detector elementen converteren EM straling in elektronische signalen die gelijk zijn aan de straling die gedetecteerd wordt. Het elektronische verwerkingselement converteert vervolgens de output van de detector(s) naar een videosignaal. Het videosignaal wordt vervolgens weergegeven als een visuele afbeelding op het display van de warmtebeeldcamera, naast andere begeleidende data.

 

Lens systeem

De lenzen van een infrarood camera focussen inkomende IR straling op het detector element. Veel gebruikte materialen voor lenzen zijn onder andere germanium (Ge), silicium (Si) en zinkselenide (ZnSe). Lenzen worden ontworpen met verschillende brandpuntsafstanden afhankelijk van het bedoelde gebruik van de camera.

 

Basis detectiesysteem

De detector of detector reeks bepaald grotendeels het potentiële niveau van thermische en ruimtelijke resolutie. Er zijn over het algemeen twee soorten IR detectors, namelijk thermische detectors en foton detectors. De eerste is afhankelijk van IR straling om fysiek het detector element te verwarmen, wat een secundair mechanisme activeert op basis van de hoeveelheid straling die opgevangen is. Foton of kwantum detectors meten incidentele straling (fotons) interactie met de metalen van de detector op een moleculair niveau. Deze interactie omvat vaak een elektron die een foton absorbeert, welke van een kwantum energieniveau naar de volgende gaat.

 

Signaalverwerking

De elektronische output van de detector elementen wordt verwerkt om een warmtebeeld en/of temperatuurmeting te produceren. In de detector output zit het stralingssignaal van het doel object plus de achtergrond straling van andere objecten. Het signaalverwerkingselement fungeert om de achtergrond straling te verwijderen en de elektrische output om te zetten in een standaard videoformaat.

 

Beeldscherm

Het beeld dat gegenereerd wordt door het signaalverwerkingselement kan je bekijken op een apart extern display (een monitor bijvoorbeeld) of een klein scherm op de warmtebeeldcamera zelf. Displays op de camera zelf zijn vaak LCDs en kunnen in kleur of monochroom zijn. Over het algemeen zijn kleuren displays kleur gecodeerd om temperatuurverschillen in het gezichtsveld van de camera weer te geven.

Warmtebeeldcamera kopen

 

Omgevingsuitdagingen

De atmosfeer tussen de warmtebeeld apparatuur en het doel object speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van de thermische meting. Moleculen zoals waterdamp, koolstofdioxide, zuurstof en koolstofmonoxide die aanwezig zijn in de atmosfeer absorberen straling in de gewenste golflengte. Als het instrument bijvoorbeeld binnen een kortere golflengte werkt (3-5 μm), dan is deze meer vatbaar voor fouten in vochtige omgevingen. Lange golflengte instrumenten (8-12 μm) kunnen over het algemeen een meer robuuste meting bieden, maar geven mogelijk niet de precisie die benodigd is wanneer je naar kleine veranderingen in de temperatuur kijkt. De gemeten straling zal een opsomming zijn van de EM emissie van het doel, gereflecteerd zonlicht, de reflectie van andere stralende lichamen en de atmosfeer tussen de warmtebeeldcamera en het doel object.

Belangrijke omgevingsmetingen die overwogen en opgevangen moeten worden wanneer exacte thermografische data vereist is, zijn: luchttemperatuur, emissiviteit van het object (wordt mogelijk automatisch vastgesteld door de materialen en afwerkingen in te voeren), padlengte, relatieve luchtvochtigheid, temperatuur van de omringende objecten (achtergrond temperatuur) en windsnelheid.

 

Een warmtebeeldcamera kopen? Hou hier rekening mee.

Voordat je een warmtebeeldcamera koopt is het belangrijk om de bedoelde toepassing en de corresponderende vereisten te overwegen. Verschillende factoren die je moet overwegen wanneer je een IR thermische camera uitkiest zijn: kosten, het gemak van resultaat interpretatie, gebruiksgemak, EM detectie methode, betrouwbaarheid / stevigheid / klantenondersteuning, resolutie en nauwkeurigheid, display en data opslag, gevoeligheid, afmetingen, gewicht, ecologische voetafdruk en temperatuurbereik.

 

Benodigdheden definiëren

  • Resolutie: De resolutie van een IR thermische camera wordt over het algemeen weergegeven als de hoeveelheid horizontale en verticale pixels (bijvoorbeeld 320 x 240). Camera's met een lage resolutie hebben een resolutie van 160 x 120 of lager, een middenklasse resolutie is rond de 320 x 240 en hoge resolutie camera's hebben een resolutie rond de 640 x 480. Om de noodzakelijke resolutie te bepalen zou je de afmetingen van het doel object, de afstand tussen de camera en het doel object en behoefte om in te zoomen terwijl je nog steeds een kwalitatief beeld hebt moeten overwegen.
  • Nauwkeurigheid: Bij infrarood camera's is nauwkeurigheid het verschil tussen het resultaat van de camera en de echte temperatuur van het doel object. De industriestandaard is dat het verschil tussen deze 2% of 2 °C mag zijn.
  • Temperatuurbereik: Net zo belangrijk als het niet hoger of lager meten dan de maximum of minimum temperatuur die aangegeven wordt voor de camera, is het begrijpen van de stappen hoe de temperatuur verdeeld kan worden kritisch om een nauwkeurige temperatuurmeting te doen.
  • Gezichtsveld: Het gezichtsveld wordt gedefinieerd als het gebied dat zichtbaar is voor de warmtebeeldcamera op een bepaalde afstand. Over het algemeen wordt het gezichtsveld weergegeven in horizontale en verticale graden. Ogenblikkelijk gezichtsveld of ruimtelijke resolutie is het kleinste detail dat gemeten kan worden binnen een gezichtsveld op een bepaalde afstand. Ogenblikkelijk gezichtsveld wordt meestal gemeten in kleine fracties van angulaire graden, welke milliradians genoemd worden (mRad).
  • Resultaat display: Camera's met dubbele beeld mogelijkheden (welke zowel thermische als zichtbare golflengte afbeeldingen kunnen weergeven) zijn bruikbaar voor veel applicaties. Omdat het beeld van de visuele golflengte vaak een hogere resolutie en wijder gezichtsveld heeft, maakt het thermische beeld over het visuele beeld plaatsen het mogelijk voor de gebruiker om de doel gebieden makkelijker te identificeren.

Beste Warmtebeeldcamera

 

Validatie

Zodra de vereisten goed vastgesteld zijn, waaronder de omgevingsomstandigheden, zouden een warmtebeeldcamera en de noodzakelijke componenten geïdentificeerd moeten worden. Om ervoor te zorgen dat de gekozen camera aan je behoeften voldoet, is een validatie vereist voordat de camera daadwerkelijk gekocht wordt. De nauwkeurigheid van een validatie apparaat is tenminste vier keer beter dan de apparatuur die gevalideerd wordt.

 

Conclusie warmtebeeldcamera kopen gids

Afhankelijk van de toepassing kunnen sommige regulerende problemen de selectie van apparaten die in bepaalde omgevingen gebruikt gaan worden bepalen. Andere koopoverwegingen zijn reputatie van het merk, beschikbaarheid van accessoires, training, snelle service en klantenondersteuning.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte warmtecamera's volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter