Beste softbox kopen TOP 5 + kooptips

Wanneer je met flitsers werkt, dan is het bijna nooit zo dat alleen een flitslamp een ideale keuze is om onderwerpen te verlichten, vooral wanneer die onderwerpen trouw deelnemers zijn en je doel is om een uitnodigend en mooi licht te creëren. De flits kan op verscheidene manieren aangepast worden, welke allen effectief de initiële lichtbron verspreiden en verplaatsen in een breder en meer esthetisch aangename bron, welke ideaal is voor het creëren van interessante en beheersbare verlichting. Softboxen en paraplu's zijn twee van de meest gebruikte licht aanpassingen en beide werken om licht te verzachten en verspreiden door de initiële straal te verspreiden en een grotere lichtbron te creëren. Beide van deze tools zijn over het algemeen draagbare oplossingen, welke aangepast kunnen worden aan verschillende licht types. Van externe camera flitsers tot de meest krachtige studio flitspakketten. Vandaag zullen we het gaan hebben over wat je moet weten wanneer je een paraplu of softbox kopen gaat.

Bekijk hier de TOP 5 bestverkochte softboxen volgens:

 

Beste softbox kopen gids:

Paraplu's

Een paraplu is een van de meest simpele en eenvoudige flits aanpassingen en daarom een van de meest diverse. Er zijn twee primaire stijlen, namelijk: de reflecterende paraplu, waarbij de binnenkant van de paraplu op het onderwerp gericht wordt en de shoot through paraplu, welke gemaakt is van doorzichtig wit textiel en waarbij de buitenkant op het onderwerp gericht is. Beide paraplu's hebben hun voordelen, wat afhangt van het type en kwaliteit van de verlichting die gewenst is en hoe ver het onderwerp zich van de lichtbron bevindt.

 

Reflecterende paraplu's

Goedkoopste Softbox KopenReflecterende paraplu's zijn ontworpen om de flits in hen te schieten, reflecteren en het licht de weerkaatsen op het onderwerp. De paraplu vergroot de afmetingen van de lichtbron en het resulterende licht heeft een bredere en zachtere kwaliteit vergeleken met de normale flits. Reflecterende paraplu's hebben een ondoorzichtige bedekking aan de buitenkant, om te voorkomen dat licht er doorheen schijnt en ontsnapt. De mogelijkheid om het licht vast te houden maakt deze paraplu's een meer efficiënte lichtbron dan een standaard witte, doorzichtige paraplu, waar licht doorheen gaat. Reflecterende paraplu's kunnen ook een gekleurde interieur hebben, zoals zilver of goud, om het licht te verhelderen of warmer te maken om beter bij het onderwerp te passen.

Voor het vastleggen van trouwerijen zal een paraplu met een gouden binnenkant helpen om de huidskleuren te verwarmen en zal personen een gezondere uitstraling geven, maar kan de kleur van de trouwjurk zelf ook beïnvloeden. Paraplu's met een zilveren binnenkant zullen helpen om de kwaliteit van het licht te versterken met weinig of geen kleurzweem. Een standaard witte paraplu met een zwarte dekking zal de meest neutrale lichtkleur bieden, maar vergeleken met de paraplu's met een metallic binnenkant verspreiden ze een beetje meer en reflecteren ze iets minder.

 

Shoot through paraplu's

Shoot through paraplu's zijn bedoeld om de lichtbron te verwijden en verzachten en een meer aangename lichtkwaliteit te bieden dan de flits alleen. Ze werken op een tegenovergestelde manier als de reflecterende paraplu's. Shoot through paraplu's zijn gemaakt van doorzichtig wit textiel waar de flits doorheen gaat om een zacht, naadloos licht te produceren. Het voordeel van het werken met een shoot through paraplu, is dat je hem dichter bij het onderwerp kan plaatsen. De mogelijkheid om je lichtbron dichter bij het onderwerp te plaatsen produceert een zachter licht, wat erg geschikt is voor trouwfoto's en portretten.

 

Paraplu vormen en afmetingen

Naast de keuze tussen reflecterende of shoot through paraplu's, zijn de afmeting en vorm ook bepalende factoren. Over het algemeen geldt, hoe groter de paraplu, hoe zachter de kwaliteit van het licht reflecterende licht zal zijn, maar er is een krachtigere lichtbron vereist om hem te vullen. Je hebt echter misschien niet een paraplu van 2 meter nodig om een portret van een persoon of stelletje te maken. Als je echter met grotere groepen werkt, dan zijn grotere en meerdere paraplu's de meest geschikte keuze voor het aanpassen van de flits output.

De laatste overweging wanneer je een paraplu uitkiest is de vorm, wat normaal, parabolisch of een combinatie van een softbox en een paraplu kan zijn. Normale paraplu's hebben dezelfde bolvorm met driehoekige panelen als een standaard paraplu, ze kunnen compact opgevouwen worden en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen van 50cm tot 2 meter. Een parabolische paraplu lijkt op een traditionele paraplu, maar heeft een meer afgerond profiel. Deze paraplu's zijn over het algemeen groter dan normale paraplu's en zijn ontworpen met meer panelen die een brandpuntsafstand van licht produceren. Het licht dat geproduceerd wordt door deze paraplu's heeft ook een onderscheidende omhullende kwaliteit, die meer natuurlijk er uit kan zien dan het licht van andere paraplu vormen. De paraplu/softbox configuratie is een hybride tussen een softbox en een paraplu en mengt de karakteristieken van beide licht aanpassingen samen. Ze hebben de traditionele vorm en form factor van een paraplu, maar hebben een verspreidingspaneel om de controle van de licht output aan te sturen.

Softbox of paraplu

Bekijk hier de TOP 5 bestverkochte softboxen volgens:

 

Softboxen

Softboxen worden ook gebruikt voor het verzachten en vergroten van een kleinere lichtbron en verspreiden licht op een vergelijkbare manier als paraplu's, maar met een aantal duidelijke verschillen. Een softbox beheerst de vorm en richting van het licht meer dan een paraplu en voorkomt beter dat licht verloren gaat. Softboxen zijn vooral rechthoekig en hebben daarom het voordeel om een natuurlijk licht te produceren door de vorm van een raam na te bootsen.

Net als bij paraplu's kan je een softbox kopen in verschillende vormen en afmetingen vinden en ze kunnen allemaal gebruikt worden om bij het desbetreffende onderwerp te passen. Een grotere softbox zal zachter licht produceren, maar zal ook meer licht nodig moeten hebben om de gehele softbox te vullen. Als je met een handheld camera foto's maakt op een trouwerij met een flitser op of dichtbij de camera, dan is een kleinere softbox kopen een ideale hulp voor het verspreiden van licht op enkele onderwerpen die zich niet ver weg bevinden. Bij grotere groepen of foto's van het hele lichaam zijn grotere softboxen of meerdere softboxen een betere keuze om een zacht en gelijkmatig licht te bereiken. De algemene regel is dat de afmetingen van de softbox ongeveer net zo groot moet zijn als het onderwerp. Dus voor een foto van een hoofd of helft van een lichaam moet je een softbox kopen van 46 tot 61cm, terwijl voor foto's van een volledig lichaam meerdere softboxen van 122cm of groter moet gebruiken.

Afgezien van de verschillende afmetingen van softboxen, maken verschillende vormen het ook mogelijk om het kwaliteit van het licht aan te passen. Dit kan vooral het geval zijn wanneer je personen van dichtbij fotografeert, aangezien de vorm van de lichtbron vaak gezien kan worden in de reflecties in hun ogen (wat catch light genoemd wordt). Softboxen zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals rechthoekig, vierkant, achthoekig of lange dunne strepen. Minder voorkomende vormen zijn zeshoekig, parabolisch en rond. De effecten van al deze vormen kan uitgevoerd worden op het specifieke onderwerp en kunnen gecombineerd worden om een goed afgerond beeld te ontwikkelen die hiervan profiteert. Net als bij paraplu's heb je bij softboxen ook de keuze uit verschillende interieurs, namelijk zilver of wit en ook deze zullen de kwaliteit van de licht output aanpassen. Een zilveren binnenkant zal een meer spiegelende uitstraling geven met meer contrast en licht transmissie, terwijl een witte binnenkant ideaal is voor het behouden van neutrale kleuren.

Beste Softbox Kopen

 

Paraplu's vs softboxen

Zowel paraplu's als softboxen zijn een manier om de kwaliteit van licht te verzachten van een kale lamp of onvervalste flits bron en beide kunnen aardig effectief gebruikt worden voor het produceren van een aangenaam licht dat geschikt is voor het vastleggen van trouwerijen. Wanneer je moet kiezen tussen de twee licht aanpassingen, dan zou je bepaalde overwegingen moeten maken om de beste optie te kiezen. Paraplu's zijn over het algemeen de meer draagbare optie van de twee, omdat je ze snel in elkaar kan vouwen, maar softboxen zijn geweldig voor het nabootsen van licht uit een raam. Beide kunnen lastig om te gebruiken zijn tijdens winderige omstandigheden als je je standaarden niet verstevigd met zandzakken. De lichtkwaliteit van paraplu's en softboxen is ook verschillend, zelfs als ze beide werken om het licht te verzachten en verspreiden. Door hun vormen zal een softbox een wijder, vlakker en meer gelijkmatig licht produceren dat de intensiteit van schaduwranden verlicht en heeft minder gerichtheid dan paraplulicht. Een gebogen vorm van een paraplu zal licht produceren met een meer duidelijke gerichtheid en de randen van schaduwen versterken.

Bekend raken met beide soorten aanpassingen zal je opties voor creativiteit vergroten en de mogelijkheid om de een of de ander aan een onderwerp te koppelen, zal resulteren in de meest effectieve oplossing voor het transformeren van de lichtkwaliteit van een standaard flits. Een combinatie van de twee is soms de beste optie om diversiteit te laten zien en om het licht van de flits te koppelen met bestaand omgevingslicht.

Bekijk hier de TOP 5 bestverkochte softboxen volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter