Beste spiegelreflexcamera kopen tips

Spiegelreflexcamera's representeren vaak wat gezien wordt als de nieuwste technologie om beelden vast te leggen, wat ze te danken hebben aan hun uitstekende beeldkwaliteit, snelheid, intuïtieve design en modulaire mogelijkheden om bijna bij elke type van fotografie te passen. Voor veel personen zijn ze de eerste stap richting meer serieuze fotografie en voor veteranen zijn ze extra tools of upgrades. Spiegelreflexcamera's voldoen aan een grote hoeveelheid mogelijkheden en zijn vaak bedoeld om te voldoen aan specifieke doeleinden, terwijl ze nog steeds de algehele beeld voordelen bieden die geschikt zijn voor vele. In het blog van vandaag zullen we uitgebreid bespreken wat je zoal zou moeten overwegen wanneer je de beste spiegelreflexcamera kopen gaat.

Spiegelreflexcamera's van vandaag de dag zijn allemaal digitaal, maar zijn ontworpen om hun voorgangers te reflecteren. Het single-reflex design van traditionele camera's heeft een optische zoeker, spiegelreflex en enkele vastleg en kijk lens om goed te functioneren. De digitale modellen hebben niet dezelfde beperkingen, maar het design is nagenoeg hetzelfde met een zoeker, spiegelreflex (afgezien van een aantal recente uitzonderingen) en vervangbaar lenssysteem. Wanneer je de beste spiegelreflexcamera kopen gaat, dan zijn er een aantal opties die je moet overwegen om te bepalen welk type het beste bij je behoeften past. Niet alle fotografen hoeven foto's met een indrukwekkende 36,3MP te maken en ook hoeft niet iedereen te vertrouwen op compacte oplossingen die erg licht zijn, aangezien het overgrote deel van het werk mogelijk met een tripod gedaan wordt of de foto's met andere vastleg stijlen gemaakt worden, waarbij een grotere en snellere camera beter is.

 

Beste spiegelreflexcamera kopen gids:

Lenzen

Een van de meest belangrijke karakteristieken die je moet overwegen wanneer je de beste spiegelreflex camera kopen gaat, is welke lenzen compatibel zijn. Lenzen zijn de belangrijkste tools om de beeldkwaliteit te verhogen en kunnen een beslissende factor zijn tussen professionele foto's of gemiddelde kiekjes. Aangezien de keuze van spiegelreflexcamera direct beïnvloedt welke lenzen er gebruikt worden, is dit de eerste cruciale stap. Neem lenzen die je al bezit in overweging en of ze compatibel zijn met de spiegelreflexcamera's die je voorkeur genieten. Op het gebied van fotografie apparatuur zijn lenzen hetgeen dat vaak een constante investering is.

 

Types en sensor afmetingen

Momenteel zijn de twee primaire afmetingen van beeldsensors van spiegelreflexcamera's, namelijk full-frame en APS-C. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. APS-C sensors worden ook wel DX-formaat of cropped sensors genoemd en vind je terug in de meeste instap en middenklasse spiegelreflexcamera's, maar ook sommige professionele. De afmeting van de sensor is iets kleiner dan een full-frame sensor, welke gebaseerd is op het traditionele 35mm film-frame gebied (ongeveer 36 x 24mm). APS-C sensors zijn ongeveer 23,5 x 15,6mm, wat per fabrikant een beetje verschilt.

beste-spiegelreflexcamera-kopenDeze kleinere sensor geeft een schijnbaar nauwer gezichtsveld wanneer je met dezelfde brandpuntsafstand lens beelden vastlegt, aangezien de sensor in essentie een van te voren gedefinieerde crop van de beeldcirkel is, die gerepresenteerd wordt in 35mm/full-frame termen. Zodoende de term crop sensor. De effectieve crop factor die gebruikt kan worden met APS-C sensors is ongeveer 1,5x bij de meeste merken en 1,6x voor Canon, voor het bepalen van een representatieve brandpuntsafstand gelijkwaardig voor lenzen. Aangezien het gezichtsveld nauwer is met een APS-C sensor dan een full-frame sensor, zal een brandpuntsafstand van 50mm op een APS-C camera ongeveer hetzelfde gezichtsveld als een 75mm lens bieden. Dit toegevoegde gevoel van een bereik van een APS-C sensor is bevorderlijk voor het vastleggen van dieren in het wild, sport en andere situaties waar langere brandpuntsafstanden de norm zijn.

Een full-frame sensor biedt daarentegen een betere beeldkwaliteit en detail, wat simpelweg komt door de grotere fysieke afmetingen van de sensor (er is fysiek meer ruimte op de sensor voor informatie). Net als bij de vergelijking van een medium formaat film met 35mm film, kan een full-frame sensor vergeleken met een APS-C sensor over het algemeen een betere kleur nauwkeurigheid en gradatie bereiken en ook een betere prestatie tijdens situaties met weinig licht (groter ISO bereik en minder ruis), omdat de afmetingen van de pixels ook groter is. Aangezien er geen crop factor gepaard gaat met een full-frame camera, zijn er een grotere hoeveelheid wijde hoek lenzen beschikbaar voor deze soort.

De fysieke afmetingen van de camera zijn ook afhankelijk van het sensor type. APS-C camera's zijn vaak kleiner en lichter dan hun full-frame tegenhangers. Wanneer ze gecombineerd worden met langere of meer lenzen en accessoires, zijn APS-C camera's vaak ideaal voor reizen of op momenten waar draagbaarheid van belang is.

 

Andere form-factor overwegingen

Naast de afmetingen van de sensor, zijn er andere factoren die de algehele fysieke afmetingen en het gewicht van een spiegelreflexcamera bepalen. Andere elementen, zoals de soort zoeker, afmetingen van het LCD scherm, geintegreerde accu grip en andere features kunnen allemaal beïnvloeden hoe groot en zwaar een camera is (geen van deze zijn afhankelijk van de afmetingen van de sensor). Een van de meest belangrijke factors op het gebied van gewicht, is het materiaal dat gebruikt wordt voor de behuizing. Dit is meestal een soort van metalen chassis, een polycarbonaat design of een hybride van de twee. Alle metalen (vaak magnesiumlegering behuizing) designs bieden de beste duurzaamheid en weerbestendigheid, maar dit gaat vaak ten koste van het gewicht.

De metalen behuizing designs bieden ook meer tastbaarheid vanwege hun gewicht (ze hebben vaak een groter gevoel van aanwezigheid vergeleken met meer compacte, lichtgewicht opties). Een volledige polycarbonaat behuizing wordt vaak gebruikt bij lichtgewicht instapmodellen. Het gebrek aan metaal in het frame biedt minder stevigheid dan een metalen chassis, maar maakt hem ook significant lichter. Veel behuizingen tussen het instap en professionele niveau hebben verschillende verhoudingen van zowel metaal als plastic om een goede mix van duurzaamheid, weerbestendigheid en lichtgewichte draagbaarheid te bieden.

 

Verschillende soorten spiegelreflexcamera's

spiegelreflexcamera-kopen-reviews

Instap niveau

Een instapniveau spiegelreflexcamera is de meest betaalbare soort en is vaak het beginpunt voor personen die overstappen op verwisselbare lens camera's of kunnen net zo goed functioneren als een back-up camera voor een professional of een reis camera voor een enthousiasteling. Instap niveau refereert simpelweg aan de verschillende attributen en features die de camera gebruiksvriendelijk en functioneel maken. Ze zijn een goed startpunt om vervolgens verder te gaan wanneer je meer kennis hebt van camera en belichting besturingen. De beeldkwaliteit van deze camera's is zeker niet inferieur, maar de opties hoe de je beste spiegelreflexcamera bestuurt zijn meer geautomatiseerd en ze hebben verschillende preset effecten voor het bereiken van een bepaalde look, zonder dat je erg veel hoeft te weten over de verschillende aspecten, zoals bij een volledig handmatige camera wel het geval is.

Instap niveau camera's hebben vaak een APS-C sensor en polycarbonaat behuizing om ze compact en lichtgewicht te maken. Omdat ze bedoeld zijn als een brug vanaf compact of vergelijkbare camera's, zijn de afmetingen niet zo verschillend als de grotere professionele modellen. Andere tekenen van een meer compacte afmeting, is de toevoeging van een pentamirror in plaats van pentaprisma zoeker en minder fysieke knoppen op de behuizing. De kwaliteit van de beste spiegelreflexcamera is echter nog steeds een verbeterde beeldkwaliteit, snelheid en meer aanpassingsmogelijkheden.

Deze voordelen raak je niet kwijt bij instap behuizingen, aangezien ze allemaal nog steeds de mogelijkheid hebben om de belichting aan te passen met programma, apertuur prioriteit, sluiter prioriteiten handmatige belichting modi, maar deze conventionele modi worden aangevuld met intelligente geautomatiseerde vastleg, creatieve effect, scene en panoramische modi. Deze intuïtieve auto en creatieve modi zijn bedoeld om de last van de nabewerking te verlichten en vergroten de efficiëntie van het produceren van een afbeelding die je direct kan delen. Veel van de beste spiegelreflexcamera modellen bieden ook een programma die je helpt om meer te leren over de besturingen en instellingen van spiegelreflexcamera's, zodat je beter begrijpt hoe ze specifieke afbeeldingen kunnen produceren.

 

Middenklasse

De volgende in de rij is de grote middenklasse categorie, welke uit de grootste hoeveelheid spiegelreflexcamera's bestaat en precies tussen het instap en professionele niveau vallen. Dit is de categorie met de meeste nieuwe camera technologieën en zijn vaak de camera's die het eerste met een nieuwe evolutie komen. Middenklasse camera's hebben zowel APS-C als full-frame sensors en maken vaak een gebruik van een mengsel van polycarbonaat en legering, om een behuizing te produceren die compact, lichtgewicht en duurzaam is. Deze klasse is vaak de volgende stap voor personen die hun eerste spiegelreflexcamera ontgroeid zijn en net als instap modellen zijn ze een geschikte back-up voor professionals die meer dan een camera nodig hebben.

beste-spiegelreflexcamera-kopen-reviews

Middenklasse spiegelreflexcamera's combineren zowel een structuur van automatische vastleg opties en creatieve modi, naast een uitgebreider setje handmatige besturingen. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om op zijn/haar manier werken of camera instellingen te veranderen voor specifieke situaties. Snellere AF prestatie, een nauwkeurigere belichting meetsysteem en een grotere buffer naast een snellere vastleg verhouding, zijn ook features die meer aanwezig zullen zijn wanneer je een middenklasse spiegelreflexcamera kopen gaat. Al deze technologische verbeteringen maken het beter mogelijk om je persoonlijke visie waar te maken, het maakt niet uit of dit sport en natuur of portret en stilleven is. Middenklasse spiegelreflexcamera's zijn het beginpunt waarbij fotografen een camera kunnen koppelen aan hun persoonlijke vaardigheden en elk merk zal vaak wel meerdere geschikte opties hebben die je in overweging kan nemen.

De video opname ontvangt ook een upgrade in deze klasse, waarbij de meeste Full HD 1080p opnames ondersteunen en daarnaast kan je handmatig de belichting en audio instellingen aanpassen tijdens het opnemen. Ze hebben vaak connectiviteit voor een externe microfoon om de audio voor video's te verbeteren en ook een hot shoe voor het toevoegen van lichten, flitsers of andere accessoires.

 

Professioneel

Professionele spiegelreflexcamera's zijn meestal het vlaggenschipmodel van een bedrijf en hebben vaak de beste kwaliteit op het gebied van constructie, handmatige controle, beeldkwaliteit, gevoeligheid en snelheid. Deze hebben vaak full-frame sensors en de beste beeld processors en ze onderscheiden zich meestal simpelweg door de beste detail en helderheid te bieden op het gebied van foto's en video's. Er zijn echter een paar APS-C camera's die als professioneel gezien kunnen worden.

Wanneer fotografen overstappen op een professionele spiegelreflexcamera, dan weten ze vaak precies wat ze nodig hebben en ze begrijpen de besturingen die ze nodig hebben om hun doel te bereiken. Volledige handmatige controle is een standaard feature van professionele spiegelreflexcamera's. Je hebt de mogelijk om focuspunt selecties, belichtingscompensatie en bracketing instellingen af te stellen en verscheidene video frame rates en continue vastleg snelheden te beheren. Iets wat ook vaak voorkomt bij dit soort camera's, is twee geheugenkaart slots, wat bedoeld is voor meer opslagcapaciteit of in de camera zelf een back-up van bestanden te maken of deze te dupliceren. Daarnaast is er ook een grotere verscheidenheid aan interface mogelijkheden en verbindingspoorten, zoals flash-sync poorten, externe RAW video opname en zowel een microfoon als koptelefoon aansluiting voor een verbeterde audio tijdens video's. Er zijn ook meer fysieke knoppen aanwezig om de efficiëntie en controle tijdens het vastleggen te vergroten.

Professionele spiegelreflexcamera's zijn vaak verdeeld over twee categorieën. De snelheid en weinig licht categorie en de hoge resolutie categorie. Deze twee passen respectievelijk bij de werkende foto journalist, sport of reportage vastlegger of de kunst, commerciële of portret vastlegger. Op dit niveau is de mogelijk om een camera te koppelen aan je eigen behoeften belangrijker dan het hebben van een allround oplossing die niet op het hoogste niveau kan presteren in de gekozen categorie. Voor sommige is de mogelijkheid om foto's met 18MP en 12fps vast te leggen veel belangrijker dan de mogelijkheid om 41 x 61cm printjes van 300dpi rechtstreeks uit de camera te kunnen produceren.

 

Primaire technologieën die je zou moeten overwegen

Sensor en beeld processor

De beeld sensor en processor zijn de centrale, core elementen van een spiegelreflexcamera en zijn verantwoordelijk voor de beeldmogelijkheden die ze bezitten. Zoals we eerder al aangegeven hebben, zijn de meest voorkomende sensor afmetingen APS-C en full-frame, waarbij elke zijn eigen voordelen heeft op het gebied van beeldkwaliteit en gezichtsveld met gekoppelde lenzen. Wanneer ze gecombineerd worden met een beeldprocessor, werken de twee technologieën samen om video opname, continu foto's maken en ISO gevoeligheid en beeldkwaliteit tijdens moeilijke lichtomstandigheden mogelijk te maken. Alhoewel een processor zorgt voor snellere vastleg verhoudingen, helpen ze ook om hogere resolutie te bereiken en RAW bestandstypes effectiever te verwerken.

 

Autofocus

Het autofocussysteem is nog een erg belangrijke feature om te overwegen wanneer je een spiegelreflexcamera kopen gaat en de meeste gebruikers zouden hier veel aandacht aan moeten besteden. Autofocussystemen evolueren constant, waarbij nieuwere systemen gebruik maken van twee focus methodes om een scherpe focus te bieden die zowel nauwkeurig als snel is. Conventionele spiegelreflexcamera's gebruiken een phase detectie methode om te focussen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aantal vaste AF punten om focus te bereiken, gebaseerd op gedetecteerde objecten in een scene. Hoe hoger het aantal AF punten, hoe nauwkeuriger een AF systeem snel kan functioneren, aangezien de punten een groter en dichter gebied van de scene zullen bedekken. Naast de hoeveelheid focuspunten zijn er ook nog verschillende soorten punten, zoals cross-type punten en punten die gevoelig zijn bij een bepaalde apertuur.

spiegelreflexcamera-lenzenCross-type punten zijn een soort focuspunt of sensor dat een fysiek kruis is (+). Een standaard punt is alleen maar een verticale lijn (l). Wanneer standaard sensors werken om focus te bepalen, dan verdelen ze inkomend licht in een dimensie. Cross-type sensors verdelen het licht daarentegen in twee dimensies, zodat sneller een focus bereikt wordt in verschillende licht scenario's. De meeste camera's hebben daarnaast specifieke punten (meestal het center punt) die in staat zijn om te focussen met lenzen die een maximale apertuur van f/5.6 of f/8 hebben. Dit lijkt niet een groot probleem te zijn, aangezien zelfs de langzaamste lenzen een maximale apertuur van tenminste f/5.6 hebben. Als je echter werkt met langere telefoto's verbonden met een 1.4x teleconverter, dan wordt de apertuur gehalveerd, waardoor deze f/8 wordt. Bij camera's die maar een focuspunt gevoeligheid van f/5.6 hebben, zullen deze teleconverter lenzen niet kunnen profiteren van de autofocus voordelen van de camera, aangezien er niet genoeg licht geleverd wordt tijdens de compositie.

De tweede focus methode die nu aan sommige spiegelreflexcamera's toegevoegd wordt, is contrast focus detectie, welke voorheen alleen maar gebruikt werd in camera's zonder spiegel, zoals compact en systeemcamera's. Deze soort focus is sensor gebaseerd en kan dus niet functioneren met de spiegelreflex naar beneden, aangezien het al het licht door de optische zoeker leidt. Contrast detectie focus werkt bij het maken van video's of foto's in live view en bij bepaalde camera's. Een doorzichtig spiegel design geeft de spiegel de mogelijkheid om continu licht naar zowel de beeld als autofocus sensors te sturen, om zodoende een continue phase en contrast detectie focus te bieden voor snelle en nauwkeurige prestaties. Ze maken ook gebruik van een elektronische zoeker in plaats van optische zoeker.

 

Beeldstabilisatie

Een van de meeste handige features voor fotografen om te bezitten is een vorm van beeldstabilisatie, wat helpt om de verschijning van een bewegende camera te minimaliseren, wat veroorzaakt wordt door lange sluiter snelheden of langere brandspuntsafstanden. Er zijn twee primaire beeldstabilisatie soorten beschikbaar, namelijk lens-shift en sensor-shift. Afhankelijk van de fabrikant kiest men ervoor om de noodzakelijke stabilisatie systemen in de lenzen te bouwen, terwijl andere fabrikanten kiezen voor in-camera beeldstabilisatie.

De voordelen van een in-camera beeldstabilisatie, is dat elke lens direct gestabiliseerd is en profiteert van het systeem voor meer effectieve vastleg mogelijkheden met de hand. Het voordeel van het toevoegen van beeldstabilisatie in bepaalde lenzen, is dat dit afgesteld kan worden voor een bepaalde lens om de stabilisatie prestatie te maximaliseren en is daardoor effectiever dan een in-camera stabilisatie.

 

Monitors en zoekers

Alle huidige spiegelreflexcamera's bieden zowel een kleine monitor op de achterkant voor live view, terugkijken van foto's en video's en menu navigatie en een zoeker. Afgezien van de doorzichtige spiegel camera's van Sony, maken spiegelreflexcamera's gebruik van een optische zoeker met een pentaprisma of pentamirror design.

Pentaprisma's zijn de meer traditionele componenten van de zoeker voor single-lens reflex camera's en zijn van glas gemaakt om een helder beeld te bieden tijdens het kijken. Vergeleken met de pentamirror zijn ze zwaarder en groter. Pentamirror maakt gebruikt van spiegels om een zichtbaar beeld te produceren en is daardoor iets donkerder dan een pentaprisma. High-end camera's hebben vaak pentaprisma's, terwijl instap spiegelreflexcamera's vaker gebruik maken van pentamirrors om compact en lichtgewicht te blijven.

Nog een overweging die je moet maken wanneer je zoekers met elkaar vergelijkt is de frame dekking, welke meestal tussen 95 tot 100% is. 100% is de ideale keuze om alles in het frame te zien tijdens de composities, maar sommige camera's missen een klein deel van het beeld door hun beperkingen en hebben daarom een frame dekking van minder dan 100%.

De monitor op de achterkant is een deel van de digitale camera die veel vaker vernieuwd wordt dan de zoeker. Ze worden steeds groter, hebben een hogere resolutie en bieden mogelijkheden om het beeld beter vanaf hoge of lage hoeken te bekijken. De meeste camera's hebben een scherm tussen de 3.0 tot 3.5-inch en resoluties lopen uiteen van 230k tot ver over de miljoen pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en helderder het beeld op de monitor zal zijn. Veel monitors profiteren ook van een kantelend of draaiend design, zodat je deze vanuit verschillende hoeken kan gebruiken.

Veel schermen hebben nu ook een touchscreen design, zodat het besturen van de camera en het navigeren door het menu veel eenvoudiger is. Dit is vooral handig voor het focussen en meten, want met deze technologie kan je specifieke gebieden aanwijzen voor kritieke focus en belichtingsmeter bekijken, voor meer controle dan een traditioneel systeem. Touchscreens zijn daarnaast ook meer intuïtief om mee te werken vergeleken met wielen, knoppen of richting pads voor het navigeren door menu's en bekijken van foto's of video's.

 

Video opname

HD video opname is sinds 2008 een integraal onderdeel van spiegelreflexcamera's en is sindsdien een van de belangrijkste en noemenswaardige technologieën voor een camera. Spiegelreflexcamera's zijn ook steeds populairder geworden voor professionele video opnames, aangezien ze een aantal voordelen bieden ten opzichte van videocamera's, waaronder de fysieke afmetingen van de beeldsensor en de mogelijkheid om gebruik te maken van een veel grotere hoeveelheid lenzen.

Sinds de introductie van video en de vergrootte populariteit zijn de videokwaliteit en mogelijkheden van de spiegelreflexcamera flink toegenomen. De meeste camera's kunnen Full HD video's maken en nu 4K steeds populairder begint te worden, zijn er ook professionele modellen die dit langzaam aan beginnen te integreren. De toevoeging van een HDMI aansluiting betekent dat je de camera rechtstreeks op een HDTV aan kunt sluiten om video's af te spelen. De audio mogelijkheden zijn ook verbeterd door de toevoeging van een microfoon en koptelefoon aansluiting. Als je een spiegelreflexcamera kopen gaat voor het opnemen van video's, dan zijn beide een vereiste. Afgezien van het feit dat een externe microfoon een meer waarheidsgetrouw geluid opneemt, is het primaire voordeel dat hij niet de dicht in de buurt van de camera zit, zodat de geluiden van zoomen, focussen of andere interne geluiden niet opgenomen worden.

Het andere primaire aspect waar je op moet letten wanneer je de videokwaliteiten van verschillende spiegelreflexcamera's met elkaar vergelijkt, is de hoeveelheid besturingen voor belichtingscontrole en audiocontrole. Het is cruciaal voor een camera om verschillende belichtingsaanpassingen te bezitten als je hem wilt gebruiken voor serieuze video applicaties, waaronder apertuur, sluitersnelheid en ISO gevoeligheidsbesturingen en daarnaast ook audio niveau manipulatie en verschillende selecteerbare frame rates. Wanneer je meer besturingen tot je beschikking hebt kan je meer filmische effecten bereiken en de camera kan zodoende effectief gebruikt worden naast verscheidene HDSLR en ondersteuningsaccessoires om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.

 

Accessoire ondersteuning

Een van de laatste punten die je moet overwegen wanneer je verschillende spiegelreflexcamera's vergelijkt, is de hoeveelheid ondersteunde accessoires die beschikbaar zijn, om naadloos gebruik te maken van flitsers, afstandsbedieningen en meer. Veel camera's hebben een ingebouwde flitser naast de hot shoe. Deze laatste biedt uiteraard ondersteuning voor een externe flitser. Sommige ingebouwde flitsers kunnen echter fungeren als een activatie voor externe flitsers om de mogelijkheden flink te vergroten. Verscheidene instap, middenklasse en sommige professionele camera's accepteren ook optionele accu grips, zodat je de camera beter vast kan houden, toegang hebt tot extra besturingen wanneer je verticaal beelden vastlegt en uiteraard extra accuduur.

 

Hoe kan je de beste spiegelreflexcamera kopen?

Wanneer je de beste spiegelreflexcamera kopen gaat moet je verscheidene dingen overwegen om een geschikte camera te koppelen aan je vaardigheden, behoeften en objecten. Een kleine instap spiegelreflexcamera kopen is vaak de meest praktische keuze wanneer deze wereld nog compleet nieuw voor je is en ze zijn ongelofelijk divers dankzij hun kleine afmetingen en waarde. Alhoewel deze modellen de meeste automatische besturingen hebben, kunnen ze nog steeds handmatig gebruikt worden als een goede back-up camera voor een professional. Wanneer je een professionele spiegelreflexcamera kopen gaat, dan gaat het vaak om de beste prestaties, maar deze modellen missen vaak veel modi, besturingen en algemene ondersteuning die veel fotografen voor hun behoefte nodig hebben. Tenzij je veel kennis van deze camera's en vertrouwen hebt dat je zonder problemen handmatig kan werken, zijn instap en middenklasse camera's vaal de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke camera's voor veel fotografen en maken het mogelijk om je vaardigheden uit te breiden.

Een spiegelreflexcamera zou je moet evalueren op de meest algemene en vergelijkbare specificaties, zoals resolutie, afmetingen van het scherm, maximale ISO gevoeligheid, continue vastleg snelheden en video instellingen. Wanneer je deze punten met elkaar vergelijkt moet je een lijst met de geschikte modellen maken van het meest geschikt tot minst geschikt.

Wanneer je de essentiële specificaties bekeken hebt, wordt het tijd om een kijkje te nemen naar een aantal extra features of technologieën. Hierbij moet je denken aan Wi-Fi connectiviteit of de ondersteuning van dit via een optionele accessoire, of de camera een aantal creatieve scene modi heeft die interessant klinken of dat je meer de voorkeur geeft aan een gestroomlijnde interface en tot slot de fysieke vorm van de camera (hoe hij voelt, of een accu grip een noodzakelijke accessoire zal worden en of hij draagbaar genoeg is voor het reizen).

Met de uitgebreide en indrukwekkende modellen die momenteel beschikbaar zijn, kan zeker weten elke fotograaf de beste spiegelreflexcamera kopen. Tijdens deze zoektocht zal je meer ontdekken over je persoonlijke voorkeuren en hoe je de beste tools kan selecteren die je ondersteunen tijdens het algehele vastleg proces.

 

We hopen dat je aan de hand van dit artikel de beste spiegelreflexcamera kopen kan. Veel succes met je zoektocht!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter