Thermische camera kopen gids

Een vraag die vaak gesteld wordt, is welke thermische camera is geschikt voor mij? Deze vraag willen we graag beantwoorden. Het antwoordt hangt uiteraard af van hoe je de camera wilt gebruiken. Alhoewel er vaak meerdere warmtebeeldcamera's overwogen kunnen worden voor een specifieke situatie, zijn er ook sommige modellen die beter zijn dan andere voor die specifieke toepassing. Ons antwoorden variëren op basis van een combinatie van de volgende overwegingen.

Hoe goed een thermische camera een temperatuur meet of een beeld maakt hangt grotendeels af van het effect van de infrarode detector. Dit is het stukje hardware dat infrarode energie dat door de lens komt detecteert. Door het ietwat te vereenvoudigen zijn twee aspecten van de detector het belangrijkst, namelijk de gevoeligheid en resolutie.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermische camera's volgens:

 

Thermische camera kopen gids:

Gevoeligheid

Thermische CameraGevoeligheid refereert aan hoe goed de detector infrarode energie kan detecteren (afhankelijk van hoe gevoelig hij is voor temperatuur). De ene thermische camera is mogelijk gevoelig tot 0,10° C, terwijl een andere gevoelig is voor temperatuurveranderingen van 0,05° C. De gevoeligere detector zal kleinere temperatuur verschillen opmerken en deze informatie gebruiken om een scherper beeld te creëren.

 

Resolutie

Een beeld wordt gecreëerd door meer metingen te maken, deze naar een elektronisch signaal te converteren en vervolgens het resultaat weer te geven. De resolutie van een camera hangt af van hoeveel metingen een detector kan maken. De infrarode thermometer maakt een meting op een punt. De resolutie van deze is 1 x 1 of 1 pixel. Een thermische camera met een resolutie van 120 x 120 maakt 14.400 metingen tegelijk. Hij kan de verschillende temperaturen in die 14.400 pixels gebruiken om een bruikbaar beeld voor de gebruiker te creëren.

Maar hoe zit het met verschillende resoluties? Wanneer je dicht in de buurt van een doel bent, dan detecteert elke pixel informatie van een kleiner gebied, waardoor je meer detail krijgt. Als je meer afstand neemt van hetzelfde doel, dan detecteert elke pixel informatie van een groter gebied. Je kan nu meer van het doel in het beeld zien, maar het is echter moeilijker geworden om de kleine details te zien. Dit waar een infrarood camera met een hogere resolutie van pas kan komen. Een camera met een hogere resolutie kan een groter gebied scannen of meer detail dan een camera met lagere resolutie bieden.

 

Temperatuur

Hoe hoog is de temperatuur die je moet bekijken of meten? Of hoe klein is de temperatuur variatie die je wilt visualiseren? Dit zijn belangrijke overwegingen, aangezien sommige thermische camera's ontworpen zijn voor bepaalde gebruiksomstandigheden. Neem bijvoorbeeld de FLIR E serie bx bijvoorbeeld. Dit is een fantastische serie die ontworpen is voor omstandigheden die je in de bouw omgeving terugvindt. Ze zijn in staat om de kleinste thermische verschillen te meten en hebben een temperatuurbereik van -20 tot 120° C. Ze zullen accurate metingen maken, scherpe afbeeldingen produceren en je werk over het algemeen makkelijker maken als dit de omstandigheden zijn waar je in werkt. Als je echter in een fabriek werkt en een object moet meten of weergeven die 260° C is, dan zou je een andere thermische camera serie moeten overwegen, zoals de FLIR E serie, welke temperaturen tot 350° C kunnen meten.

Beste Thermische Camera

 

Andere features bij een thermische camera

Beeld presentatie

Alle huidige thermische camera's die aangeboden worden door de grote fabrikanten hebben de mogelijkheid om infrarode afbeeldingen op te slaan. Het maximum is meestal 1.000, wat afhankelijk is van hoe ze opgeslagen worden. Ze worden opgeslagen naar een onboard geheugen in de vorm van een SD kaart. De afbeeldingen kunnen naar een computer gestuurd worden via een USB kabel of SD kaartlezer. Sommige camera's kunnen ook thermische video opnemen, wat een geweldige optie is als je thermische patronen over een bepaald tijdsbestek wilt zien. Wanneer ze uitgerust zijn met een digitale camera, kunnen sommige warmtebeeldcamera's digitale en infrarode afbeeldingen over elkaar of samengevoegd weergeven.

 

Digitale camera

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, zijn er sommige camera's die een digitale camera ingebouwd hebben, waardoor je tegelijkertijd zichtbaar licht en infrarode afbeeldingen tegelijkertijd vast kan leggen. Dit helpt om klanten of andere aannemers om het probleemgebied te lokaliseren, aangezien de zichtbare licht foto het makkelijker maakt om te begrijpen waar de thermische afbeelding gemaakt is. Een extra voordeel is dat thermische camera's met digitale camera's ook vaak sterke LED zaklampen hebben, wat geweldig is voor het toevoegen van licht aan een digitale afbeelding en je weg te vinden in een donkere zolder.

 

Focus

Thermische afbeeldingen moeten duidelijk zijn om bruikbaar te zijn. Verschillende thermische camera's gaan hier op verschillende manieren mee om. Goedkopere camera's hebben een vaste lens (er is geen optie om de focus aan te passen). Deze camera's zijn altijd in focus wanneer de camera ongeveer 10cm of meer van het doel verwijderd is. Dit maakt het scannen van grote gebieden eenvoudig en snel, maar is een uitdaging wanneer je dicht in de buurt van het doel probeert te meten. Handmatige focus camera's hebben een focus ring, zodat je de optimale focus voor een bepaalde afstand zelf kunt bepalen. Dit geeft meer flexibiliteit om het optimale beeld vast te leggen. Autofocus biedt het beste van beide opties. Een autofocus thermische camera zal direct focussen op een object met de simpele druk op een knop (perfect voor gebruik met een hand). Autofocus camera's bieden echter ook handmatige focus, zodat je complete controle over het beeld hebt. Een aantal nieuwere camera's, zoals de FLIR T640 bieden zelfs fulltime autofocus, wat constant en automatisch de focus bijwerkt.

 

Aantekeningen

Afhankelijk van de taak kan het lastig zijn om een kladblok mee te nemen en tijdrovend om geschreven notities te koppelen aan afbeeldingen op een later tijdstip. Veel camera's kunnen je helpen om aantekeningen naast de afbeelding te plaatsen. Dit kan door middel van spraak, tekst of zelfs met een touchscreen.

 

Compatibel gereedschappen

Een handige feature voor een hoop gebruikers is de mogelijkheid om een thermische camera draadloos te verbinden met ander gereedschap, zoals een luchtvochtigheidsmeter of tang meter. De camera kan de data van de andere tool direct aan de beelddata toevoegen om zodoende problemen beter te begrijpen en rapporteren.

 

Connectiviteit

In recente jaren is de technologie om een camera met verschillende computerapparatuur te koppelen flink verbeterd. Je kan nu sommige camera's draadloos verbinden met je iPhone, iPad of Android apparaat. Voor een onverslaanbare presentatie, kunnen sommige thermische camera's video streamen naar een computer die verbonden is met een grote monitor of televisie.

 

Alarmen

Wanneer oppervlakte omstandigheden dicht bij het dauwpunt zijn of isolatie mogelijk mist in een frame, dan zijn sommige infrarood camera's uitgerust om je door middel van een alarm daarvan op de hoogte te stellen.

 

De rest

Andere features om te overwegen zijn duurzaamheid, laser aanwijzer, digitale zoom, de optie om wijde hoek en telefoto lenzen te gebruiken, extra accu's, etc.

Thermische Camera kopen

 

Conclusie thermische camera kopen gids

We hopen dat je met behulp van dit artikel een goed idee hebt gekregen waar je op zou moeten letten wanneer je een thermische camera kopen gaat. Veel succes met je zoektocht!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte thermische camera's volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter