FLIR E8 review

Met een laserachtige focus op beeldkwaliteit en thermische precisie, is de FLIR E8 een relatief goedkope krachtpatser (verkrijgbaar vanaf €5.165). Alhoewel hij features zoals onboard zaklampen, laser aanwijzers en Wi-Fi connectiviteit mist, maken de unieke combinatie van uitstekende beeldkwaliteit en lage prijs hem een aantrekkelijke optie. In deze FLIR E8 review zullen we kijken wat deze infrarood camera zoal te bieden heeft.

 

FLIR E8 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
  • Met een resolutie van 320 x 240 is dit een van de scherpste camera's die we in onze handen hebben gehad.
Negatief:
  • Een gebrek aan ondersteunende features is mogelijk limiterend voor sommige gebruikers.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Features FLIR E8 review

Met een indrukwekkende resolutie van 320 x 240 is de beeldkwaliteit van de FLIR E8 net zo goed of zelfs beter dan andere vergelijkbare warmtebeeldcamera's die momenteel beschikbaar zijn. Hij heeft ook een ingebouwde digitale camera die goede afbeeldingen van het zichtbare spectrum produceert, die je kan gebruiken als referentie foto's of kan combineren met de infrarood afbeeldingen. Hij heeft ook een vast focus systeem. Dit betekent dat je nooit de focus van de camera aan hoeft te passen, wat handig kan zijn. Je krijgt echter niet zo'n nauwkeurige focus als bij camera's die handmatige of autofocus bieden.

De E8 maakt JPG afbeeldingen waar een hoop radiometrische data in opgeslagen wordt. Dit is handig, aangezien ze niet geconverteerd hoeven te worden om te delen en ze een hoop belangrijke data bevatten die je kan analyseren met de meegeleverde software van FLIR.

Tussen de temperaturen van -20 en 250 graden Celsius biedt deze infrarood camera metingen met een nauwkeurigheid die niet meer dan 2% afwijken en hij is gevoelig voor temperatuurverschillen van 0,06 graden Celsius. Met specificaties zoals deze kan je er zeker van zijn dat je metingen accuraat zijn en alleen de meest subtiele verschillen in temperatuur niet zal kunnen detecteren.

De FLIR E8 is compact maar duurzaam. Met een gewicht van zo'n 500 gram is hij een van de sterkste warmtebeeldcamera's in zijn gewichtsklasse. Laat het minimale gewicht je echter niet voor de gek houden, aangezien de E8 net zo duurzaam is als de zwaarste en duurste camera's en hij is ontworpen om valpartijen van 2 meter te weerstaan.

In de duurzame behuizing vind je een standaard lithium-ion accu, welke het vier uur vol kan houden wanneer je hem volledig opgeladen hebt. Deze warmtebeeldcamera wordt niet geleverd met een externe oplader, dus je moet de accu in de camera zelf opladen wanneer deze bijna leeg is. Een andere optie is een extra accu en de externe lader apart kopen.

FLIR is het beste bedrijf op het gebied van productondersteuning en biedt de meest uitgebreide garantie van alle merken. Alle thermische camera's worden gedekt door wat het bedrijf een 5-10-2 bescherming noemt. Met deze garantie is de accu van de FLIR E8 vijf jaar gedekt, de detector tien jaar en onderdelen en arbeid twee jaar.

FLIR E8 review

 

Conclusie van deze FLIR E8 review

De FLIR E8 combineert een lage prijs met uitstekende beeldkwaliteit in een aantrekkelijk pakket. Alhoewel de camera geen extra features of accessoires heeft, bereikt hij een beeldkwaliteit en thermische precisie die met de beste mee kan doen, terwijl hij nog steeds voor een middenklasse prijs beschikbaar is.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter