Beste time lapse camera kopen? | TOP 5 + reviews

Wil je de beste time lapse camera kopen? Lees dan verder.

Tot een aantal jaar geleden hadden maar weinig mensen ervan gehoord; time-lapse fotografie en camera's. Een time lapse camera is perfect om de verschillen van bijvoorbeeld een bouwproject, een landschap of de groei van planten en bomen over langere tijd mooi weer te kunnen geven. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur, kun je bijvoorbeeld een jaar lang iedere dag één foto maken van je tuin. Zo zie je hoe de seizoenen je tuin veranderen en dat kan zeer interessante plaatjes opleveren.

Timelapse camera's hebben de mogelijkheid om subtiele veranderingen over langere tijd weer te geven. Niet zo gek dat steeds meer mensen zelf aan de slag willen met een dergelijke camera. Als je op zoek bent naar de beste time lapse camera te kopen, waarmee je jouw creativiteit kan laten zien dan is dit dé gids voor jou.

TOP 5 Koopgids


 

TOP 5 beste time lapse camera

Verrassend genoeg zijn er slechts enkele merken die zich specifiek richten op time-lapse camera's. Onze TOP 5 is dan ook volledig gevuld met de camera's van een enkel merk genaamd Brinno.


1

Brinno BCC200

brinno bcc200 timelapse camera

Omschrijving

Deze kleine maar zeer gebruiksvriendelijke waterdichte time-lapse camera is onze favoriet. Hij is ideaal om te gebruiken als (ver)bouwcamera. Daarnaast beschikt hij over een HDR beeldsensor voor scherpe time-lapse foto's. De gebruiksduur is minimaal 40 dagen bij een interval van 1 beeld per 5 minuten. Tot slot krijg je bij deze mooie camera een stevige bevestigingsbeugel bijgeleverd.

Vergelijk prijzen nu bij:

 


 

2

Brinno BCC100

bouwcamera timelapse brinno bcc100

Omschrijving

De Brinno BCC100 is het kleine broertje van de BCC200. Deze uitstekende timelapse camera is omdat hij stof- en waterdicht is geschikt als bouwcamera maar ook om andere (buitenshuis) time-lapsen te maken. De gebruiksduur is een indrukwekkende 78 dagen bij 1 beeld per 5 minuten. Daarnaast bevat hij een ingebouwd lcd scherm van 3,7cm. Wanneer je hem koopt krijg je er een waterdichte behuizing bij, evenals een bevestingingsbeugel.

Vergelijk prijzen nu bij:

 


 

3

Brinno TLC200

brinno tlc200 timelapse camera kopen

Omschrijving

De Brinno TLC200 is een professionele time lapse camera. Met 140 gram is hij zeer draagbaar en gemakkelijk om mee op reis te nemen. De gebruiksduur van deze time-lapse camera is ruim 40 dagen bij een interval van 1 beeld per 5 minuten. Helaas krijg je bij de aanschaf geen waterdichte behuizing, maar deze kun je er wel los bij kopen. Standaard wordt hij geleverd met een kijklens van 112°. Vanwege de CS-mount die op het apparaat zit kun je ook gebruikmaken van optioneel verkrijgbare objectieven.

Vergelijk prijzen nu bij:

 


 

4

Brinno TLC130

Brinno TLC130 wifi timelapse camera

Omschrijving

De Brinno TLC130 is een iets andere time-lapse dan de anderen. Alhoewel je hem op een vaste plek kunt zetten om het verloop daarvan te filmen, is hij eigenlijk het best om reizen mee op te nemen. Je kunt hem bijvoorbeeld gemakkelijk aan je jas of shirt bevestigen en er vervolgens op je reis mee rondlopen. De camera zal, afhankelijk van hoe je hem zelf instelt, vervolgens om de paar minuten een foto maken. Als je gaat hiken levert dit geweldige beelden op en kan je jouw hike minuut voor minuut in beeld brengen. Je kunt ook verbinden per wifi, en zo gemakkelijk je foto's en video's delen met anderen. Via een app worden jouw beelden direct omgezet in een spectaculaire time-lapse video.

Vergelijk prijzen nu bij:

 


 

5

Brinno TLC2000

brinno bcc200 timelapse camera

Omschrijving

De Brinno TLC2000 is een alles in een timelaps camera met HDR functie en Full HD resolutie. Hij heeft een lagere gebruiksduur vanwege de hoge kwaliteit van de foto's, namelijk 25 dagen bij een interval van 1 foto per 5 minuten. Je kunt voor de TLC2000 verwisselbare objectieven krijgen en ook beschikt hij over Stop Motion en Step Video functionaliteit. Op de ingebouwde 2 inch TFT LCD scherm kun je een voorbeschouwing zien van de foto's en kun je alles instellen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 


 

Je wil een time-lapse camera kopen? Maar waar moet je op letten?

timelapse koopgids beste koop

Afhankelijk van voor welk doeleinde je de time-lapse camera wilt gebruiken zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 

1

Weerbestendig

Eigenlijk vrij vanzelfsprekend. Wil je de time-lapse camera gebruiken om landschappen te lapsen, dan moet je op zoek gaan naar een camera die waterbestendig is zodat je geen kortsluiting krijgt bij veel regen.

weerbestendig time-lapse camera

In de winter zal het bijvoorbeeld erg koud zijn en moet de camera bestand zijn tegen extreme temperaturen. Maar ook in de zomer kan vanwege hoge temperaturen de camera het begeven. Vandaar dat de meeste spiegelreflex- of systeemcamera's niet geschikt zijn als time-lapse camera. In sommige gevallen (bijvoorbeeld binnenshuis) kan een gewone camera ook voldoende zijn, echter zul je hier bij de meeste camera's speciale software voor moeten hebben en je kunt de camera dan verder niet gebruiken.

Overigens is het ook mogelijk om zelf met creatieve oplossingen te komen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een behuizing in elkaar zetten, waarmee de camera droog en beschermd blijft.

 

2

Gebruiksduur

Vrijwel alle time-lapse camera's die wij hebben gebruikt werken op batterijen. Een voordeel hiervan is dat je hem niet hoeft mee te nemen om op te laden als hij ergens buiten staat. Je neemt dan enkel een paar verse batterijen mee die je erin stopt, waarna hij er weer een tijd tegenaan kan. De meeste time-lapse camera's gaan op 4 batterijen wel zo'n 40 tot 80 dagen mee, al ligt dit ook aan de frequentie waarop de camera een foto maakt. Wil je dat de camera meerdere malen per dag of uur een foto maakt of slechts één keer in de zoveel dagen.

timelapse camera in het bos in de natuur

Een belangrijke keuze die je zult moeten maken bij het kopen van de beste time-lapse camera is hoelang denk je hem te willen laten staan. Ben je van plan om de camera ergens in het wild op te hangen, of kun je er makkelijk bijkomen? Zeker als je de camera ergens afgelegen wilt ophangen, doe je er goed aan er een te kopen die langer meegaat.

De beste time-lapse compilaties komen tot stand door de camera op een vaste plek te hebben staan. Wanneer je de camera ergens neerzet en vervolgens oppakt om er nieuwe batterijen in te doen, dan is de kans groot dat hij niet precies op dezelfde plek komt te liggen. Een klein verschil zal je vervolgen duidelijk in je time-lapse video of compilatie terugzien. Denk hier dus goed over na voor je begint.

 

3

Bewegingsdetectie

Alhoewel niet specifiek voor een time-lapse camera, kan het voor voor sommige projecten interessant zijn om een time-lapse camera met bewegingsdetectiesensor te kopen. Wanneer je bijvoorbeeld een bouwproject wilt lapsen, dan is het leuk dat je een daadwerkelijk verschil ziet van foto tot foto. Als je enkel iedere paar uur een foto maakt, zal het achteraf veel moeite kosten om de time-lapse te editen voor bijvoorbeeld een video. Een bewegingssensor zorgt ervoor dat jouw camera alleen een foto maakt wanneer er beweging is. Zo zorg je ervoor dat jouw time-lapse niet enkele minuten aan foto's van de bouwvakantie, waarin het werk stil lag, bevat.

bewegingsdetectie timelapse camera

Waarom zou je nog meer een bewegingssensor willen hebben? Nou om bijvoorbeeld unieke momenten vast te leggen, zoals een blikseminslag bij jou in de buurt of de keren dat er een boot of schip bij jou langs het water vaart. Ook hier geldt, denk goed na over waar je de camera voor wilt gaan gebruiken, voor je er een aanschaft. En als je gewoon een beetje wilt experimenteren, koop er dan een met de meeste functies zodat je hem voor al je time-lapse projecten kunt gebruiken.

 

4

Motion control: tracks en gliders

Wil je jouw time-lapse stationair op één focuspunt richten, of wil je een panorama time-lapse maken. De mogelijkheden zijn vrijwel ongelimiteerd, maar je moet hier wel over nadenken.

Het laatste onderdeel waarvan we je op de hoogte willen brengen is de mogelijkheid tot motion control. Motion control houd in dat je de time-lapse camera al dan niet op afstand kan besturen of een voorgeprogrammeerde beweging laat maken over een 'track' of rails.

motion control timelapse camera

Een subtiele horizontale beweging kan het verschil maken tussen een leuke time-lapse video en een geweldige time-lapse video. Speciaal hiervoor zijn verschillende toepassingen ontwikkeld, die ook bij traditioneel camerawerk vaak gebruikt worden. In de filmwereld noemen ze dergelijke toepassingen ook wel een camera dolly. Het zorgt ervoor dat je een vloeiend camerabeeld krijgt en kan in principe in elke richting gedaan worden. Sommige mensen zijn in staat om deze zelf te maken, maar je kunt ze gelukkig ook kopen. Het vereist wel iets meer technische kennis om dit goed in elkaar te zetten, maar als je even doorzet om dit onder de knie te krijgen dan kun je daar vervolgens indrukwekkende creaties mee maken.

Je hebt ook motion control apparaten waarop je de camera kunt plaatsen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om (op afstand) de camera te draaien in de desgewenste richting. Dit kan je ook doen gebruiken bij een panorama time-lapse waarmee je een 360 graden beeld krijgt. Het bedrijf Syrp specialiseert zich in deze apparaten, zodat je ook als amateur fotograaf geweldige beelden kunt schieten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte timelapse camera's volgens:

 


 

Tot slottimelapse sterrenhemel

Time-lapse fotografie is een blijvertje. Wij hopen dan ook dat we de komende jaren nog veel mooie time-lapsen krijgen te zien. Misschien wel die van jou?

 

Lees ook:

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter