FLIR E50 review

Resolutie speelt een belangrijke rol bij hoe je thermische afbeeldingen eruit komen te zien. Een hogere resolutie betekent meer detail en de beste infrarood camera's hebben meestal een indrukwekkende resolutie. Jammer genoeg zijn ze ook de duurste. De FLIR E50 valt onder deze categorie en we zullen hem in deze FLIR E50 review uitgebreid bespreken.

 

FLIR E50 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief:
  • Ingebouwde Wi-Fi maakt het mogelijk om belangrijke data met collega's en klanten te delen.
Negatief:
  • Er is geen autofocus feature.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beeld FLIR E50

Alhoewel deze thermische camera een aantal pixels opoffert voor een lagere prijs, heeft hij nog steeds een betere resolutie dan de meeste camera's die we in onze handen hebben gehad. Met 240 x 180 pixels wordt hij alleen verslagen door de Fluke Ti400 en FLIR E60, welke een resolutie van 320 x 240 pixels hebben. Je kan een verschil zien tussen de twee resoluties, maar dit is niet zo groot als dat je zou denken gezien de kostenbesparing en daarnaast is het nog steeds ver boven de RESNET standaard van 120 x 120 pixels.

FLIR E50 kopenDit apparaat heeft een secundaire standaard digitale camera, welke je kan gebruik om zichtbaar licht referentie foto's te maken van een scene of combineren met een infrarode afbeelding voor meer detail. Deze camera biedt een redelijke beeldkwaliteit met 3,1 megapixels, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor thermografie.

Er is geen autofocus, wat betekent dat je elke keer handmatig moet focussen. We geven de voorkeur aan camera's die je laten kiezen tussen handmatige focus en autofocus. Dit is een minpunt van de FLIR E50, maar niet een fatale.

Nu we het toch over gebruiksgemak hebben, willen we aangegeven dat er twee radiometrische bestandsformaten zijn. De meest handige van de twee is een aangepaste versie van een JPG, welke een radiometrische JPG wordt genoemd. De E50 gebruikt dit formaat om de infrarood informatie op te slaan. Omdat je de bestanden met zo'n beetje elke foto viewer kan openen, is dit formaat handig voor het delen van informatie met personen die geen warmtebeeld software hebben.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Thermische precisie

Het hebben van een goede nauwkeurigheidswaardering is cruciaal voor het vastleggen van accurate thermische data. Gevoeligheid bij warmtebeelden is de mogelijkheid om kleine verschillen in temperatuur te onderscheiden. De FLIR E50 kan verschillen van 0,05 graden Celsius onderscheiden, wat gelijk is aan de beste infrarood camera's. Bij goedkopere camera's is dit vaak 0,15 graden Celsius.

Naast een uitstekende gevoeligheid biedt de E50 ook een goed temperatuurbereik van -20 tot 650 graden Celsius. Dit is stukken beter dan goedkopere modellen en alleen de beste camera's van Fluke hebben een hoger bereik met -20 tot 1.200 graden Celsius. Voor het overgrote deel van de omstandigheden zou het temperatuurbereik van de E50 echter voldoende moeten zijn.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ondersteunende features

Ondersteunende features zijn erg belangrijk voor sommige gebruikers van infrarood camera's. De belangrijkste die je zou moeten overwegen zijn Wi-Fi connectiviteit, gesproken en geschreven aantekeningen, een zaklamp, een laser aanwijzer en de mogelijkheid om radiometrische video's te maken. De FLIR E50 bespaart niet op features om de prijs laag te houden en heeft dezelfde features als de beste camera's.

Wi-Fi connectiviteit betekent dat je een infrarood beeld vast kunt leggen, naar je telefoon of tablet kan sturen en deze snel kan delen zonder dat je daarvoor terug naar het kantoor hoeft te gaan. Alhoewel dit niet voor iedereen noodzakelijk is, zorgt de mogelijkheid om informatie te delen met klanten en collega's ervoor dat je je werk sneller af kunt ronden. Mocht er voor een probleem snel actie ondernomen moeten worden, dan kan je hier snel goedkeuring voor krijgen.

De ingesproken en geschreven aantekeningen zijn ook erg handig wanneer je op locatie werkt. Als je een lange tijd aan het inspecteren bent, dan kan het sorteren van je afbeeldingen lastig worden. De mogelijkheid om aantekeningen toe te voegen helpt om alles georganiseerd te houden en belangrijke afbeeldingen kan je sneller naar voren halen.

Wanneer je informatie vastlegt in een donkere hoek, zolder of kelder, dan is er soms niet genoeg licht om efficiënt te kunnen werken. Om deze reden is de E50 uitgerust met een zaklamp, zodat je je handen vrij kan houden voor andere taken. Daarnaast is er ook nog een ingebouwde laser, welke het makkelijk maakt om je doel aan te wijzen.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om video's op te nemen. Er zijn twee manieren waarop infrarood camera's video's vastleggen. De eerste is door de opname rechtstreeks op te slaan op een SD kaart en de tweede is het beeld naar een computer streamen. Bij de FLIR E50 heb je de keuze uit beide, maar alleen tijdens het streamen wordt de radiometrische data opgeslagen. Als je opslaat naar een SD kaart, dan zal je een visuele representatie van de data hebben, maar geen infrarood metingen om deze aan te vullen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Accuduur en design FLIR E50

FLIR E50 reviewDe accu van de E50 houdt het maximaal vier uur uit, wat hetzelfde is als het overgrote deel van de thermische camera's. Hij wordt ook geleverd met een extra accu en externe oplader, wat handig is voor het opladen van een accu terwijl je de andere gebruikt.

Het apparaat heeft een 3,5-inch touchscreen en bescherming tegen schade van stof, water of valpartijen. Alhoewel dit fijne features zijn om te hebben, zijn deze hetzelfde als alle andere infrarood camera's die we in onze handen hebben gehad.

 

Help en ondersteuning

FLIR biedt de meest uitgebreide garantie van alle infrarood camera fabrikanten. De sensor of detector van de camera is tien jaar gedekt, de accu vijf jaar en de onderdelen en arbeid twee jaar. Andere bedrijven bieden alleen maar een garantie van twee of drie jaar.

Als je problemen met je camera hebt en hulp nodig hebt om deze op te lossen, dan heb je verscheidene mogelijkheden. De eerste is een kijkje in de handleiding nemen. Als dat niet helpt, dan kan je handige tips op de website van FLIR vinden. Mocht dat ook niet helpen, dan kan je via de telefoon of e-mail contract opnemen met het bedrijf.

 

Conclusie van deze FLIR E50 review

De FLIR E50 is een uitstekende infrarood camera die de beste features, constructie en design die beschikbaar is biedt. Alhoewel de resolutie iets lager is dan de beste camera's, zal deze voor het overgrote deel van de taken voldoende detail bieden. Als je voor deze lagere resolutie kiest, dan kan je meer dan €1.000 besparen zonder dat je daarvoor features hoeft op te geven.

Vergelijk prijzen nu bij:

9 Totale Score
Een uitstekende infrarood camera

De FLIR E50 is een uitstekende infrarood camera die de beste features, constructie en design die beschikbaar is biedt. Alhoewel de resolutie iets lager is dan de beste camera's, zal deze voor het overgrote deel van de taken voldoende detail bieden.

Gebruikers Beoordeling: 5 (1 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter