FLIR E40 review

Op het eerste gezicht lijkt de FLIR E40 simpel, vooral vergeleken met de designs van andere infrarood camera's. Ondanks zijn bescheiden uitstraling heeft de E40 een solide middenklasse beeldkwaliteit, thermische precisie en een lange lijst van ondersteunende features die hem een van de beste infrarood camera's die beschikbaar is maakt. In deze FLIR E40 review zullen we kijken wat de camera zoal te bieden heeft.

 

FLIR E40 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

PROS:
  • De radiometrische JPEG bestanden laten je makkelijk thermische afbeeldingen openen zonder speciale software hiervoor nodig te hebben.
CONS:
  • De handmatige focus maakt menselijke fouten mogelijk en heeft meer tijd nodig dan de automatische focus opties.

 

Features FLIR E40 review

Als een van de beste camera's die FLIR te bieden heeft, produceert de FLIR E40 afbeeldingen met een indrukwekkende resolutie van 160 x 120 pixels. De helderheid die deze resolutie mogelijk maakt, maakt het makkelijker om potentiële problemen weer te geven en geeft je een duidelijker beeld van wat je moet doen om ze te verhelpen. De E40 maakt ook 3 megapixel zichtbaar licht foto's, welke nog meer scherpte bieden wanneer ze gecombineerd worden met een warmtebeeld. De lens van de E40 maakt gebruik van handmatige focus om scherpere afbeeldingen te creëren. Om dit te doen draai je de lens totdat het beeld scherp is.

Een groot voordeel van de FLIR E40, is dat hij radiometrische JPGs maakt. Dit maakt het mogelijk voor jou of personen waar je de afbeeldingen mee deelt om deze te bekijken zonder dat hier speciale software voor vereist is. Deze radiometrische JPGs bevatten echter temperatuur informatie dat nog steeds toegankelijk is door ze te openen in de software van FLIR. Radiometrische JPGs maken het mogelijk om je afbeeldingen te delen zonder dat je ze hoeft te converteren.

Door gebruik te maken van de gratis Apple en Android app en de Wi-Fi connectiviteit van de FLIR E40, kan je deze gedetailleerde informatie delen met klanten en collega's. Met een paar klikken kan je de camera met je mobiele apparaat verbinden, afbeeldingen downloaden en ze delen.

Naast de indrukwekkende resolutie is de E40 erg accuraat. De maximale afwijking van de gemeten temperatuur is 2%, het temperatuurbereik ligt tussen de -20 en 650 graden Celsius en hij kan veranderingen in temperatuur van 0,05 graden Celsius detecteren.

Met de E40 kan je ook infrarode video's maken, maar deze hebben geen radiometrische data. Om radiometrische informatie in video's te krijgen moet je de camera met een computer verbinden en rechtstreeks naar de FLIR software streamen.

Extra features zoals ingesproken en geschreven aantekeningen, een onboard zaklamp en laser aanwijzer en een LCD touchscreen maken het makkelijk om te profiteren van de krachtige resolutie en thermische precisie van de E40. Met deze features kan je de juiste instellingen selecteren, een doel object verlichten en probleem gebieden aanwijzen in je beeld. Vervolgens kan je belangrijke informatie aan deze koppelen door gebruik te maken van ingesproken of geschreven aantekeningen.

Het laatste wat je nodig hebt is dat een van je gereedschappen ermee ophoudt of de accu leeg is. Om deze reden is de FLIR E40 ontwikkeld om valpartijen tot 2 meter te weerstaan en hij wordt geleverd met een reserve accu en externe oplader. Elke accu houdt het maximaal vier uur uit en met de externe oplader kan je ervoor zorgen dat je accu's altijd opgeladen zijn.

FLIR biedt uitstekende ondersteuning voor hun producten. In tegenstelling tot andere fabrikanten dekt FLIR de verschillende onderdelen van hun camera's gedurende verschillende lengtes. De detector heeft een garantie van tien jaar, de accu is gedekt gedurende vijf jaar en onderdelen en arbeid hebben tot slot een garantie van twee jaar. Omdat je infrarood camera's periodiek moet laten kalibreren, zodat ze nauwkeurig blijven meten, biedt FLIR een kalibratie programma om je apparaat goed functionerend te houden. Het bedrijf biedt extra ondersteuning met handleidingen die je kan downloaden, algemene informatie over hun producten en telefoon en e-mail ondersteuning.

FLIR E40 review

 

Conclusie van deze FLIR E40 review

De FLIR E40 is een goed ontworpen warmtebeeldcamera met een goede resolutie, betrouwbare nauwkeurigheid en solide opties voor het delen van informatie. Je hebt geen speciale software nodig om de radio0metrische JPGs te bekijken, maar wanneer je ze opent met de FLIR software kan je handige temperatuurinformatie tot je beschikking hebben. Vanwege de ietwat lagere resolutie dan de top modellen, kan de E40 meer features bieden voor een lagere prijs (verkrijgbaar vanaf €5.439).

 

 

Vergelijk prijzen bij:

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter