Warmtecamera kopen gids

Wil je een warmtecamera kopen, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen of waar je op moet letten wanneer je eentje gaat kopen? Veel factoren zouden overwogen moeten worden als je een warmtebeeldcamera wilt kopen. In dit artikel zullen we de basis factoren die overwogen zouden moeten worden bespreken en je ook een aantal tips geven, zodat je de juiste warmtecamera voor je behoeften kan kopen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte warmtecamera's volgens:

 

Warmtecamera kopen gids:

Algemene informatie

Op het internet zal je artikelen vinden over infrarood en warmtebeeld, maar het zijn dezelfde dingen. Infrarode instrumenten meten niet de temperatuur, ze meten alleen maar infrarode uitgestraalde energie. Thermografie is de acquisitie, opslag en analyse van uitgestraalde energie door gebruik te maken van een thermisch infrarood beeldsysteem. Thermografie refereert rechtstreeks aan de actieve verzameling en interpretatie van infrarode data en is het op afstand meten van de temperatuur om de gesteldheid van apparatuur aan te geven en het koppelen van een kleur op basis van de temperatuur.

 

Kwalitatief of kwantitatief

Kwalitatief betekent dat je niet een temperatuurmeting zult krijgen, maar de thermische verschillen kunt zien, terwijl een kwantitatieve warmtecamera accurate temperatuur metingen zal geven.. De meest warmtebeeldcamera's zijn kwalitatief, wat betekent dat ze de ingebouwde software hebben om accurate temperatuurmetingen te produceren.

Bepaal welke soort infrarood camera het beste bij je behoeften past.

 • Kwalitatieve meting – Het proces van het verkrijgen en interpreteren van thermische afbeeldingen gebaseerd op thermische contrast om afwijkingen te identificeren. Het doel is meer om te bepalen waar een temperatuurverschil is, dan wat het temperatuurverschil is tussen het doel en de omgeving.
 • Kwantitatieve meting – Het proces van het verkrijgen van thermische afbeeldingen met correcte temperatuurmetingen. Dit is vooral handig tijdens situaties waarbij de exacte temperatuur of het temperatuurverschil van een doel bepaald of deze binnen of buiten een vastgesteld criteria valt. Dit is ook belangrijk voor R & D en proces controle situaties.

 

Draagbaar, bevestigd of pan & tilt warmtecamera kopen?

Draagbare handheld warmtecamera's

De meest populaire warmtecamera's zijn de handheld units, welke handig zijn voor verscheidene toepassingen, zoals onderzoek, elektrisch, mechanisch, medisch, dierenarts, brandweer, procescontrole, gebouw inspecties en energie audits. Hun gebruiksgemak, draagbaarheid en lichte gewicht maken ze ideaal voor veel beroepen en toepassingen.

Er zijn honderden verschillende soorten handheld warmtebeeldcamera's beschikbaar en elke heeft zo zijn unieke setje met functies en features. Wanneer je een handheld warmtecamera koopt moet je op het volgende letten:

 • Gewicht en design kan een factor zijn als de camera vaak een lange tijd achter elkaar gebruikt wordt.
 • Accu oplaadtijd, accessoires, etc, zouden overwogen moeten worden op basis van de werkzaamheden.
 • Andere overwegingen:
  • Ingesproken aantekeningen
  • Afmetingen van het LCD scherm – mogelijkheid om het scherm te roteren of bewegen voor lastige hoeken
  • Afmetingen van de lens
  • Opslagcapaciteit
  • Video output
  • Resolutie
  • Refresh rate van het beeld

Beste Warmtecamera

 

Bevestigd en pan & tilt

Wanneer je een bevestigde of pan en tilt warmtecamera koopt, dan zijn er veel factoren die overwogen zouden moeten worden:

 • Moet de camera speciale omgevingsbescherming hebben (zal hij blootgesteld worden aan extreme kou, hitte of vochtigheid?)
 • Moet de camera vast bevestigd zijn of kunnen pannen of tilten? Warmtebeeldcamera's die op voertuigen bevestigd worden hebben speciale omhulsels nodig. Bevestigen aan voertuigen, vliegtuigen en boten vereist ook stabilisatie en een conversie om aangedreven te worden door het voertuig.
 • Als je toepassing een draagbare bevestigde camera vereist, dan zijn er verscheidene modellen die klein genoeg zijn om ingepakt en getransporteerd te worden. Warmtebeeldcamera's kunnen praktisch gezien op elk voertuig bevestigd worden, waaronder robots, satellieten, etc.
 • Moet het systeem autonoom zijn?
 • Als een warmtecamera constant op een positie zal blijven staan, dan moeten alle weer en omgevingsfactoren overwogen worden wanneer je een gaat kopen. Voor sommige omgevingsomstandigheden is verwarming en/of verkoeling van de camera nodig en mogelijk ook een bescherming tegen vochtigheid.
 • Hoe de warmtecamera bevestigd wordt aan energie en monitoring stations zou overwogen moeten worden, aangezien sommige bedrijven de camera's aan kunnen passen om op een alternatieve energiebron te draaien, zoals zonnepanelen. Wi-Fi kan er vervolgens voor zorgen dat warmtecamera's op afgelegen locaties geplaatst kunnen worden.

 

Warmtebeeld software

Zorg ervoor dat de software de functies heeft die nodig zijn voor je toepassingen. Verscheidene malafide bedrijven proberen je mogelijk een uitgeklede of lite versie van hun software aan te bieden die het alleen maar mogelijk maakt om afbeeldingen te bekijken of gelimiteerde functionaliteit biedt.

Warmtecamera kopen

 

Features warmtecamera

Zorg ervoor dat de warmtecamera de ingebouwde features heeft die je nodig hebt voor je toepassingen. De accuraatheid van de metingen moet voldoen aan de industriestandaard, welke niet meer dan 2°C of 2% af mag wijken. Alles meer dan dit zorgt mogelijk voor onbetrouwbare en onnauwkeurige temperatuurmetingen. Wanneer je je warmtecamera koopt moet je het volgende in de gaten houden:

 • Zorg ervoor dat het mogelijk is om de emissiviteit instellingen van je camera aan te passen. Als dit niet mogelijk is, dan kan je ook geen nauwkeurige metingen krijgen.
 • Koop een camera met video output voor het geval je een live video moet bekijken of opnemen. Zorg er ook voor dat de camera HD 50-60Hz is, met een hoge resolutie voor het best mogelijk beeld.
 • Koop een warmtecamera die een standaard bestandsformaat heeft, zoals JPEG of Tiff, welke je makkelijk naar klanten kan e-mailen.
 • Zorg ervoor dat je camera een temperatuur kan meten die hoog of laag genoeg is voor je specifieke situatie.
 • Koop een warmtecamera die je in kan ruilen. Je zou van een fabrikant moeten kopen die leenmodellen, inruilen, verhuur en demo's biedt.
 • Zorg ervoor dat de fabrikant ervaren verkooppersoneel heeft die getraind zijn in thermografie.
 • Stel vast of de camera temperatuur volgen, zichtbare camera, laser aanwijzer, alarmeringsfeatures, correcte focale lengte en de correcte hoek van de lens heeft.
 • Neem een kijkje naar alle lens opties, zodat je degene kan vinden die het beste bij je situatie past en kijk of er optionele lenzen zijn voor een upgrade.
 • Ontdek alle beschikbare accessoires, zoals behuizing, accu, oplader, etc, zodat je mogelijk een mooie bundelprijs kan krijgen.
 • Koop een camera die geen gepatenteerde accessoires of accu's heeft. De mogelijkheid om een accu van een willekeurig merk te gebruiken bespaart je mogelijk tijd en geld.

 

Andere overwegingen en tips als je een warmtecamera gaat kopen

 • Garantie – Zorg ervoor dat je camera in ieder geval een jaar garantie heeft. Veel fabrikanten bieden een garantie van twee jaar of de mogelijkheid om extra garantie te kopen. Als je warmtecamera kritisch voor het succes van je bedrijf is, zorg er dan voor dat je een leenmodel kan gebruiken wanneer je camera gerepareerd moet worden.
 • Thermografische training – Om voor nauwkeurigheid te zorgen zou al het personeel dat gebruik maakt van de warmtebeeldcamera goed getraind worden. Training kan helpen bij het bepalen welke camera het beste gebruikt kan worden voor welke situatie.
 • Demo – Overweeg om een camera eerst te huren of een demo unit uit te proberen, voordat je een warmtecamera koopt.
 • Medische toepassingen – Als je een warmtebeeldcamera voor medische doeleinden aanschaft, dan moet je ervoor zorgen dat deze hier ook goedgekeurd voor is. Dit zal garanderen dat de kwaliteit en nauwkeurigheid van de camera zo goed mogelijk is.
 • Thermische gevoeligheid – Thermische gevoeligheid wordt gemeten in milliKelvins (mK). Hoe lager de gevoeligheid, hoe gevoeliger de camera is. Een lage gevoeligheid geeft de algehele beeldkwaliteit van een camera aan en kan dus nauwkeurigheid beïnvloeden tijdens het meten van temperaturen.
 • Kalibratie en reparaties – Nog een goed punt om te overwegen, is of de fabrikant van de camera een eigen kalibratie en reparatiecentrum heeft. Het overgrote deel van de warmtecamera's moeten elke een of twee jaar gekalibreerd worden. Als de camera naar een ander continent gestuurd moet worden voor reparatie of kalibratie, dan kan het weken of maanden duren voordat je deze weer terug hebt. Daarom is het belangrijk om te weten of een leenmodel naar je toe gestuurd wordt terwijl je camera gekalibreerd of gerepareerd wordt.

Beste Warmtecamera kopen

 

Conclusie warmtecamera kopen gids

We hopen dat je met behulp van de informatie in dit artikel een warmtecamera kan kopen die perfect bij je individuele wensen en behoeften past. Veel succes!

 

LEES OOK: Infrarood camera kopen gids
LEES OOK: Warmtebeeldcamera kopen gids

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte warmtecamera's volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter