Garmin Dash Cam 35 review

De Dash Cam 35 is de nieuwe vlaggenschip dashcam van Garmin. Dit is een markt die recent steeds drukker wordt, maar met een Garmin apparaat krijg je tenminste een merk die een lange geschiedenis heeft in producten die gericht zijn op het aangenamer maken van je autoreizen. Dus biedt de Dash Cam 35 wat minder bekende merken missen? Je leest er alles over in deze Garmin Dash Cam 35 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Garmin Dash Cam 35 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

PROS:
 • Solide en betrouwbare prestatie
 • Snelheidscamera waarschuwingen kunnen toegevoegd worden
 • GPS locatie opname naast de video
CONS:
 • Bevestiging een beetje te permanent
 • Minder extra veiligheidsfeatures dan sommige concurrenten
 • Vaste autoadapter nodig

Belangrijkste features

 • Full HD dashcam
 • 3-inch scherm
 • 4GB microSD meegeleverd
 • Prijs tijdens deze Garmin Dash Cam 35 review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Garmin Dash Cam 35 review:

Camera en primaire specificaties

De videoresolutie opties op de Dash Cam 35 zijn niet echt bepaald baanbrekend. De hoogst beschikbare resolutie is Full HD 1080p, wat opgenomen wordt met 30 beelden per seconde en een redelijk matige 8Mbps datasnelheid. Concurrerende modellen bieden al een betere datasnelheid en resolutie. De opname wordt opgeslagen op een microSD kaart, waar een 4GB kaartje van meegeleverd wordt in de doos, alhoewel ondersteuning wordt geboden voor maximaal 64GB. Het meegeleverde kaartje is voldoende voor iets meer dan een uur opname.

Beste Garmin Dash Cam 35 Review

Je hebt echter mogelijk niet een grotere microSD kaart nodig zodra deze vol is, aangezien de Dash Cam 35 weer overnieuw begint door de oudste opnames te verwijderen en deze te vervangen door nieuwe. Bestanden kunnen gemarkeerd worden, zodat ze niet overschreven worden en als de G-sensor een ongeluk detecteert, dan worden die bestanden in een andere map opgeslagen, waar ze ook niet overschreven kunnen worden.

De Dash Cam 35 wordt uitgebracht naast de 30, waarbij de primaire verschillen zijn dat de 35 groter is en een 3-inch scherm heeft. De 35 is echter nog steeds aardig klein en licht met 112,7 gram. De constructie is desalniettemin geruststellend stevig, wat we eigenlijk al standaard verwachten van Garmin apparaten. De afmetingen bieden echter niet veel ruimte voor een accu en daarom houdt hij het zonder stroom maar 30 minuten uit. De meeste dashcams die we uitgetest hebben, hebben echter vergelijkbare beperkingen.

 

Garmin Dash Cam 35 review: Extra veiligheidsfeatures

Zoals bij andere recente dashcams die we bekeken hebben biedt de Dash Cam 35 meer veiligheidsfeatures dan alleen je reis opnemen zodat ongelukken visueel gedocumenteerd worden, maar niet een hoop. Er zijn ook snelheidscamera notificaties en aanrijding detectie, wat Garmin Driver Awareness Warnings noemt.

De rood licht en snelheidscamera waarschuwingen vertrouwen op de bekende Cyclops database, maar er wordt alleen maar een proef versie meegeleverd. Als je regelmatig updates wilt ontvangen, dan moet je een abonnement aanschaffen. Prijzen hangen af van of je alleen Nederland of heel Europa wilt. Het is ook mogelijk om eenmalig te betalen voor een update van heel Europa, maar daarna ontvang je uiteraard geen aanpassingen meer.

Goedkoopste Garmin Dash Cam 35 Review

De voorwaartse aanrijdingswaarschuwingen gebruiken de dashcamera om te berekenen hoe dicht je op je voorganger zit, waarbij je op de hoogte gesteld wordt als de afstand te klein is voor de huidige snelheid. Dit zorgt er dan voor dat een waarschuwing naar voren komt. Nou, in theorie dan, aangezien we dit geen een keer konden activeren tijdens onze testen. We waren echter wel voorzichtig tijdens het testen om te voorkomen dat we andere passagiers uit zouden dagen.

Garmin heeft echter niet de grote lijst van waarschuwingen toegevoegd die je wel bij de concurrentie krijgt. Tijdens onze testen vonden we ze meer hebbedingetjes die niet altijd werkte (zoals een waarschuwing wanneer je van je rijbaan afwijkt) en zijn daarom niet features waar we op willen vertrouwen. Ze kunnen meer een afleiding dan steun zijn en we hebben liever dat ze in een auto gebouwd en volledig uitgetest zijn. Als je dit echter interessant vindt, dan biedt de SnooperDVR-4HD deze in overvloed.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bevestigingssysteem en menubesturing

Op het gebied van installatie heeft Garmin de zuignap vervangen door een rond zelfklevend vlak. Als een gevolg kan je dit apparaat niet zo makkelijk verwijderen als sommige andere modellen, alhoewel er wel een tweede sticker meegeleverd wordt in de doos. We zijn ook niet overtuigt dat het een goed idee is om een apparaat in het zicht achter te laten in een auto, dus door dit lastiger te maken verdiend Garmin een minpunt.

Zoals bij andere dashboard camera's wordt er een lange kabel meegeleverd, zodat je de kabels mooi weg kan werken. Garmin heeft echter niks meegeleverd waar je deze kabel mee kan bevestigen aan het voorruit. De stroomkabel eindigt ook in een vaste autoadapter, dus als je de camera wilt gebruiken naar je navigatiesysteem, dan heb je twee aansluitingen of een duale adapter nodig.

Goedkope Garmin Dash Cam 35 Review

Garmin heeft er alles aan gedaan om het gebruik van de Dash Cam 35 zo naadloos mogelijk te maken. Zodra hij een externe stroomaandrijving opmerkt zal hij beginnen met het opnemen van een video. We konden geen optie vinden om de opname te stoppen zonder het apparaat uit te schakelen. Er zijn vier knoppen op de rechter rand van het apparaat waar je het menu mee bestuurt. Deze moesten we aardig stevig indrukken om een invoer te detecteren.

Met de bovenste knop doe je de camera aan en uit, maar als je deze kort indrukt komen de instellingen naar voren. Je navigeert vervolgens door het menu met de bovenste twee knoppen, met de derde selecteer je en met de vierde ga je tot slot een stap terug. Er zijn echter niet zoveel instellingen die je kan configureren, dus de kans is groot dat je hier niet heel vaak gebruik van zal maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Videokwaliteit en desktop software Garmin Dash Cam 35

De Dash Cam 35 is in essentie een verbind en vergeet apparaat. Maar de videokwaliteit valt ergens in het midden van het huidige aanbod. We hebben een betere resolutie gezien bij concurrerende modellen, maar er zijn ook modellen die minder detail in hun beelden hebben. Afgezien van dat is de beeldkwaliteit redelijk en de prestaties zijn goed genoeg tijdens omstandigheden met weinig licht om een hun nummerbord te kunnen lezen (op een weg met verlichting in de avond).

De Dash Cam 35 heeft een ingebouwde GPS ontvanger, dus alhoewel het geen navigatiesysteem is, neemt hij wel de coördinaten op van je huidige positie, welke naast de videobestanden opgeslagen worden. Alhoewel het mogelijk is om de opgenomen video's rechtstreeks vanaf de geheugenkaart te bekijken, heb je toegang tot de map waar ze opgeslagen worden via de Dash Cam Player software van Garmin, welke je gratis kan downloaden van de website. We vonden dit programma veel meer stabiel en naadloos dan de software van andere dashcams die we recent getest hebben.

Garmin Dash Cam 35 Review

De software detecteert de bestanden op de Dash Cam 35 zodra deze met je PC verbonden is via USB en deze kan ze vervolgens direct afspelen. waarbij de data, tijd, GPS coördinaten en huidige snelheid in de video zichtbaar zijn. Het is ook mogelijk om een BingMap, BaiduMap of OpenStreepMap op te vragen om de reis van het videobestand te laten zien en een idee te geven waar de gebeurtenis plaatsvindt tijdens de reis.

 

Moet je de Garmin Dash Cam 35 kopen?

De Garmin Dash Cam 35 probeert niet te imponeren met een lading features die mogelijk meer een afleiding dan steun zijn. De videokwaliteit is ook niet net zo goed als die van sommige concurrenten en daarom is het niet net zo makkelijk om nummerborden en andere details van mogelijke overtreders te zien. We zijn ook niet overtuigt van de bevestigingskeuze.

Dit is echter ook een product dat gewoon werkt, wat hetgeen is dat je wilt van dit soort apparaten, waardoor hij zeker het overwegen waard is. Maar al met al biedt de Dash Cam 35 niet de kwaliteit die we gewend zijn van Garmin.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie van deze Garmin Dash Cam 35 review

De Garmin Dash Cam 35 is misschien niet volgestopt met features, maar hij biedt een solide en betrouwbare dashboard camera prestatie.

 

LEES OOK: Beste dashcam kopen tips + TOP 10

8 Totale Score
Solide en betrouwbare dashboard camera

De Garmin Dash Cam 35 is misschien niet volgestopt met features, maar hij biedt een solide en betrouwbare dashboard camera prestatie.

Pluspunten
 • Solide en betrouwbare prestatie
 • Snelheidscamera waarschuwingen kunnen toegevoegd worden
 • GPS locatie opname naast de video
- Minpunten
 • Bevestiging een beetje te permanent
 • Minder extra veiligheidsfeatures dan sommige concurrenten
 • Vaste autoadapter nodig
Gebruikers Beoordeling: 3 (1 votes)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter