Beste Polaroid camera kopen? | Top 10 & Reviews

Met een Polaroid of instant camera maak je met een druk op de knop unieke foto's op een retro filmrol. De romantiek van de Polaroid of instant camera is de laatste jaren flink opgebloeid met nieuwe modellen en functies.

Maar waar moet je op letten als je een Polaroid camera wilt kopen en wat zijn de beste modellen die je vandaag de dag kunt krijgen? Wij delen in deze post met jou alle informatie die je moet hebben wanneer je de beste Polaroid of Instant camera gaat kopen, inclusief onze Top 10 van beste Polaroid camera's en Top 3 beste Polaroid printers in 2024.

In dit artikel:

 


 

Top 10 Instant / Polaroid camera's

 

TOP 10 Instant camera's
1

Fujifilm Instax Mini 9

instax mini 9

Lees review Prijzen vergelijken


2

Fujifilm Instax Wide 300

instax wide 300

Lees review Prijzen vergelijken


3

Fujifilm Instax SQ 6 Square

Fujifilm Instax SQ 6 Square

Lees review Prijzen vergelijken


4

Canon Zoemini S

Canon Zoemini S

Lees review Prijzen vergelijken


5

Polaroid Snap Touch

Polaroid Snap Touch

Lees review Prijzen vergelijken


6

Lomography Lomo'Instant

Lomography Lomo'Instant

Lees review Prijzen vergelijken


7

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Lees review Prijzen vergelijken


8

Kodak Printomatic

Kodak Printomatic

Lees review Prijzen vergelijken


9

Fujifilm Instax SQ 20 Square

Fujifilm Instax SQ 20 Square

Lees review Prijzen vergelijken


10

Polaroid Originals OneStep 2 Viewfinder

Polaroid Originals OneStep 2 Viewfinder

Lees review Prijzen vergelijken

 

Top 3 Polaroid (instant) printers

 

TOP 3 instant printers
1

Fujifilm Instax Share SP-2 printer

Fujifilm Instax Share SP-2 printer

Lees review Vergelijk prijzen


2

Polaroid Zip Mobile Printer

Polaroid Zip Mobile Printer

Lees review Vergelijk prijzen


3

Canon Zoemini

Canon Zoemini

Lees review Vergelijk prijzen

 

Koopgids: hoe kies je de beste polaroid camera?

Wanneer je een Polaroid camera gaat kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben we belangrijkste eigenschappen en functies voor je op een rij gezet.

1

Camera of printer

Camera of printer

Wanneer je op zoek gaat naar een Polaroid of instant camera, kom je al gauw tientallen verschillende modellen tegen. Een van de eerste keuzes die je zult maken is of je een Polaroid camera wilt kopen of enkel een printer.

Het verschil tussen de twee is dat je bij een Polaroid camera in feite de printer in de camera hebt zitten. Deze zijn aan elkaar aangesloten en zodra je op de sluitknop drukt, komt er een foto uit. Een Polaroid printer is een printer die Polaroid foto's kan afdrukken zonder dat je daarvoor een Polaroid camera nodig hebt. Een dergelijke printer komt niet met een camera dus de foto's moet je of met een digitale camera of met je smartphone maken.

Het voordeel van een Polaroid printer is dat je ook digitale foto's kunt printen vanaf je camera of smartphone. Deze stuur je, wanneer je dat wil, direct naar de printer toe, die er een Polaroid foto van maakt. Doordat de foto's niet direct worden afgedrukt, voorkom je verspilling van filmrollen (die overigens best prijzig kunnen zijn) en heb je de controle volledig zelf in de hand.

Het voordeel van de camera is dat je foto's direct klaar zijn en je dus geen printer hoeft mee te sjouwen. Je maakt de foto door op de Polaroid camera sluitknop te drukken en kan deze direct weggeven aan vrienden of familie.

De keuze voor een printer of camera is uiteindelijk afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen. Wil je overal en direct Polaroid foto's kunnen maken om te delen met vrienden of familie? Koop dan een Polaroid (instant) camera. Wil je jouw digitale foto's kunnen uitprinten zoals een Polaroid foto? Dan heb je waarschijnlijk meer aan een printer.

Er zijn inmiddels ook camera-printer combinaties beschikbaar zoals bijvoorbeeld bij de Canon ZOEMINI S. Hiermee kun je zowel orginele foto's direct via de camera maken, evenals andere foto's van bijvoorbeeld je smartphone of digitale camera printen.

 

2

Scherm en touchscreen

Scherm en touchscreen

Een andere belangrijke keuze is of je een Polaroid (instant) camera wilt hebben met LCD scherm of zonder. De meeste Polaroid camera's hebben enkel een zoeker waar je doorheen kan kijken en aan de hand waarvan je de foto maakt. De zoeker bevindt zich meestal niet op dezelfde hoogte, waardoor je soms net te hoog, te laag of te veel naar rechts of links zit met je lens.

Als oplossing hiervoor zijn er Polaroid camera's met een LCD scherm waarop je kunt zien wat je aan het fotograferen bent zoals de Polaroid Snap hierboven, die in samenwerking met SnapChat is ontwikkeld. Het voordeel hiervan is dat je precies weet dat de foto goed zal zijn en niet onnodig dure filmrollen hoeft te verbruiken om de perfecte foto te krijgen.

 

3

Connectiviteit

connectiviteit bij een polaroid camera printer

Een andere keuze die je moet maken is of je een instant camera wilt hebben waarmee je verbinding kunt maken met je smartphone, tablet of computer. De meeste instant camera's hebben deze functie niet. Je maakt een foto en hij komt er direct uit en vervolgens kun je niets meer aan de foto veranderen. Ook zul je hem nooit opnieuw kunnen printen zoals hij is en ook kun je geen kopieën maken.

Een printer daarentegen heeft vrijwel altijd de functie om ofwel via WiFi of Bluetooth te verbinden omdat je er anders niet veel mee kunt doen. Dus wil je jouw foto's nog kunnen bewerken of digitaal bewaren om op een later moment nog eens te bekijken of uit te printen? Dan heb je waarschijnlijk meer aan een instant camera printer.

 

4

Filmrollen

Filmrollen

Van Polaroid of instant foto's bestaan er verschillende formaten. De standaard maat van een Polaroid (mini) foto is 5,3×8,6 cm, waarbij 6,2×4,6 cm de afmeting van de foto is en het overige de rand van de foto. Dit is ongeveer vergelijkbaar met de grootte van een visitekaartje.

Daarnaast heb je de wijde foto's zoals voor de Fujifilm Instax Wide. De afmetingen van de wide is 8,6×10,8cm waarvan 6,2×9,9cm de afmeting van de foto is en het overige de rand van de foto. Verder heb je nog de Square film die, zoals je verwacht, vierkant zijn met een afmeting van 8,6×6,2 cm waarvan de foto zelf 6,2 bij 6,2 cm is. De afbeelding hieronder laat alle filmrollen zien van de Fujifilm instant camera's.

Afmetingen filmrollen

De meeste gebruikers zullen het over eens zijn dat de witte rand rondom de foto er niet altijd even mooi uitziet. De rand reflecteert licht, net als de foto waardoor je een glans over de gehele foto krijgt.

Speciaal hiervoor biedt Fujifilm speciale thema filmrollen, waarbij de rand van de filmrol een kleur of thema heeft. Dit is een leuke toevoeging voor bijvoorbeeld een feestje, trouwerij of verjaardag. Inmiddels zijn er tientallen verschillende filmrollen uitgebracht zoals een stripverhalen (comic) filmrol of een Hello Kitty filmrol. Met deze filmrollen maak je jouw foto's nog leuker.

instax wide formaat afmetingen

De mooiste foto's vinden wij de Instax Wide foto's zoals je hierboven kunt zien. Deze is tweemaal zo wijd als de Instax mini foto's waardoor je meer mensen op de foto krijgt. De foto zelf heeft een mooi formaat, ideaal voor een fotomuur of album.

 

5

Mobiliteit

Mobiliteit

Verder moet je rekening houden met het formaat van je Polaroid instant camera. Deze bestaan namelijk uit verschillende formaten die elk hun voordeel en nadeel hebben.

Wil je graag op reis Polaroid foto's maken? Kijk dan naar een kleinere Polaroid camera zoals de Polaroid Snap of Kodak Printomatic. Gebruik je hem alleen thuis? Dan is het formaat uiteraard minder belangrijk en kun je kijken naar de grotere Instax Mini 9

 

6

Overige overwegingen

waar moet je op letten bij kopen van een polaroid camera

Tot slot zul je voor jezelf nog een aantal dingen duidelijk moeten krijgen voordat je een instant camera gaat kopen.

Enkele zaken die nog belangrijk kunnen zijn:

1) Batterij of accu

De meeste Polaroid (instant) camera's werken op batterijen. Niet iedereen vindt dit even prettig, omdat de batterijen (afhankelijk van gebruik) niet zo lang mee gaan. Gemiddeld zul je ongeveer 50 foto's kunnen maken met volle batterijen, maar dit verschilt sterk per model en de functies ervan. Een andere optie is om een camera met accu te kopen. Deze kun je gemakkelijk opladen, waardoor je vrijwel nooit zonder stroom zal zitten.

2) Lenzen

De meeste camera's worden geleverd met een standaard lens en bij de meeste camera's is het niet mogelijk om deze te vervangen of extra lenzen te kopen. De camera's van Lomography bieden de mogelijkheid om de lenzen te vervangen met lenzen die bijvoorbeeld wijde foto's maken of juist close-up.  De meeste polaroid camera’s zijn voorzien van een 60mm lens en de camera's die op wijde foto's richten hebben een lens van 95mm.

3) Belichting

Vrijwel alle instant camera's hebben een ingebouwde flitser. Deze past zich bij sommige modellen automatisch aan het beschikbare licht aan. Bij andere camera's heb je de mogelijkheid om zelf de lichtinstellingen aan te passen.


 

Polaroid camera Top 10 & reviews

1

Instax Mini 9

instax mini 9 beste polaroid camera

Vergelijk prijzen nu bij:

De Instax Mini 9 is de populairste instant camera van dit moment. Deze instant camera werkt erg gemakkelijk en is verkrijgbaar in 5 verschillende pastelkleuren. Voor zo'n 70 euro heb je de Instax Mini 9 in huis. Met deze camera maak je gemakkelijk en overal instant foto's op creditcardformaat. Boven op de camera kun je zien hoeveel foto's er nog in het rolletje zitten. Bij de camera krijg je een close-up lens en een selfiespiegel meegeleverd net als 2 AA batterijen. De filmrol zul je apart moeten kopen. 
Positief:
 • Belichting handmatig in te stellen
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Beschikbaar in diverse pastelkleuren
Negatief:
 • Bediening is even wennen
 • Camera is kwetsbaar
 • Formaat onhandig voor op reis

2

Instax Wide 300

Instax Wide 300

Vergelijk prijzen nu bij:

De Instax Wide 300 is een stijlvolle instant camera waarmee je wijde foto's schiet. De film die deze camera gebruikt is twee keer zo groot als die van de Instax Mini. Je kan de Wide 300 op een statief plaatsen voor nog betere (portret) foto's.  Verder bevat de Fujifilm Instax Wide 300 een flitser linksboven, zodat je ook bij weinig licht goed kunt fotograferen. Een optische zoeker met geïntegreerde beeldlijnen is beschikbaar voor beeldcompositie. De Instax Wide 300 komt met 4 AA batterijen en een polsriem om hem aan je pols mee te kunnen dragen. Voor ongeveer 100 euro heb je deze instant camera in huis, al zul je de filmrollen apart moeten kopen.

Positief:
 • Mooie wijde foto's
 • Flits voor donkere settings
 • Inclusief hanger om te dragen of vast te houden
Negatief:
 • Camera is vrij zwaar
 • Een beetje kwetsbaar
 • Foto's komen niet altijd even mooi eruit

3

Instax SQ 6 Square

Instax SQ 6 Square

Vergelijk prijzen nu bij:

De Instax SQ 6 Square lijkt een beetje op het oude logo van Instagram. Of hij expres zo is ontworpen, weten we niet. Deze hippe retro analoge camera is beschikbaar in 6 kleuren en maakt gebruik van automatische belichting voor de juiste balans tussen onderwerp en achtergrond in uiteenlopende lichtsituaties. Daarnaast heb je drie kleurfilters die je op de flitser van dit apparaat kunt klikken voor bijzondere kleureffecten. Tevens beschikt hij over een selfie modus en een selfie mirror aan de voorkant waarme je de leukste selfie instant foto's maakt. Een van de unieke eigenschappen van deze camera is de Double Exposure optie. Hiermee schiet je soort van twee foto's op één film waarmee je vele fantastische creaties kunt maken. De SQ 6 Square kost zo'n 120 euro maar ben je creatief en hou je van experimenteren met foto's, dan is het een leuke investering of een geweldig cadeau.
Positief:
 • Fantastische vierkante foto's
 • Mooi ontwerp
 • Flitskleurenfilters leuke toevoeging
Negatief:
 • Kwetsbaar
 • Kwaliteit van foto's niet altijd goed
 • Prijzig in verhouding tot andere instant camera's

4

Canon ZOEMINI S

Canon ZOEMINI S

Vergelijk prijzen nu bij:

De ZOEMINI S is een speciale instant camera, het is namelijk tevens een printer. Met de ZOEMINI S schiet je zowel direct mooie 8 megapixel Polaroid foto's maar je kan ook foto's die je bijvoorbeeld met je smartphone hebt gemaakt printen. Dit maakt dit een van de meest veelzijdige Polaroid camera met een ingebouwde spiegel en ringlicht wat hem zeer geschikt maakt voor selfies. Je kan hem makkelijk verbinden via bluetooth, waardoor je hem ook op afstand kunt bedienen. Ook kun je afbeeldingen rechtstreeks downloaden en printen vanaf je favoriete social media-apps, zoals Instagram en Facebook. Met de gebruiksvriendelijke interface kun je populaire filters en AR toevoegen aan je foto's en zo jouw unieke touch eraan geven. Hij is redelijk prijzig, want hij kost rond de 170 euro. Tevens is deze camera-printer beschikbaar in 3 verschillende kleuren; zwart, wit en bruin. Ben je op zoek naar een van de meeste geavanceerde instant camera's, dan is dit waarschijnlijk de camera voor jou.

Positief:
 • Camera en printer in 1
 • Van afstand bedienbaar
 • Zeer geschikt voor selfies
Negatief:
 • Vrij prijzig
 • Enigzins kwetsbaar
 • Niet stof- of waterdicht

5

Polaroid Snap Touch

Polaroid Snap Touch

Vergelijk prijzen nu bij:

De Polaroid Snap Touch is gemaakt in samenwerking met het bedrijf SnapChat. Het is een vrij uitgebreide camera maar daardoor ook een van de duurste op onze lijst. De Snap Touch beschikt over 13 megapixel en een 3.5 Inch LCD Touch screen en kost rond de 200 euro. Via het touchscreen heb je de mogelijkheid om de foto’s te bewerken voordat je ze print. Met deze camera kun je ervoor kiezen om foto’s te maken in kleur, zwart-wit of in vintage design. Tevens beschikt hij over een ‘photo-booth’ modus waarmee je snel zes foto’s kunt schieten in tien seconden tijd. De foto's kun je opslaan op de Micro SD-kaart, waarin een Micro SD kaart tot maximaal 128 GB geplaatst kan worden. Tot slot is het mogelijk om ook via je smartphone of computer foto's af te drukken, waarbij hij alleen als printer fungeert.

Positief:
 • Gebruiksvriendelijke camera
 • LCD touchscreen
 • Vele mogelijkheden zowel off- als online
Negatief:
 • Dure instant camera
 • Bediening is wennen
 • Kwaliteit van foto's matig

6

Lomography Lomo'Instant

Lomography Lomo'Instant

Vergelijk prijzen nu bij:

De Lomography Lomo’Instant is een van de goedkopere instant camera's op onze lijst, met een prijs van rond de 80 euro. De reden hiervoor is dat Lomography nog een vrij nieuwe speler is op de markt van instant camera's. De Lomo'Instant heeft een automatische flitsstand, zodat je makkelijk goede foto's kan maken. Daarnaast zijn er handmatige standen voor als je je creatief voelt. De camera heeft een ingebouwde groethoeklens en is kan word en gecombineerd met verschillende lens toevoegingen voor creatieve en experimentele fotografie opties. Je kan ook de sluitingstijd instellen en filters toevoegen om een kleurentint aan je foto te geven. De Lomo’Instant is op dit moment de enige instant camera waarmee je dubbele belichtingen kan gebruiken, dit maakt meerdere shots in 1 frame mogelijk. Vanwege de vele instellingen is dit meer een instant camera voor de creatieveling die graag wilt experimenteren met verschillende mogelijkheden. De foto's zijn zoals bij de meeste andere instant camera's niet heel erg scherp maar zien er wel leuk uit.
Positief:
 • Goedkope instant camera
 • Veel mogelijkheden
 • Instellingen zoals flits in te stellen[/wpsm_box]
Negatief:
 • Gericht foto's maken soms lastig
 • Werkt op batterijen
 • Fotokwaliteit matig

7

Instax Mini 90 Neo Classic

instax mini 90 neo classic polaroid camera kopen

Vergelijk prijzen nu bij:

De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic is een leuke retro uitziende instant camera. Je maakt met deze camera gemakkelijk creatieve en artistieke foto's mede dankzij de lange sluitertijd en een double exposure functie. Verder heeft hij 5 selecteerbare programma's. Zo kun je de achtergrond laten verlichten of het brandpunt van de camera op oneindig instellen zodat je dingen op afstand scherp kunt fotograferen. Ook dubbele belichting en langdurige blootstelling (10 seconden) zijn mogelijk met deze instant camera. De camera schiet mooie foto's maar is, met een prijs van ongeveer 110 euro, ten opzichte van alternatieven vrij prijzig. Het mooie retro ontwerp, maakt hem zeer aantrekkelijk voor jonge mensen die niet alleen mooie foto's willen maar ook een mooie camera.
Positief:
 • Gebruiksvriendelijk
 • Leuk retro design
 • Veel mogelijkheden
Negatief:
 • Zoeker en lens niet op zelfde hoogte
 • Redelijk kwetsbaar
 • Prijzig t.o.v. alternatieven

8

Kodak Printomatic

Kodak Printomatic

Vergelijk prijzen nu bij:

De Kodak Printomatic is een kleine en compacte instant camera verkrijgbaar in 5 pastelkleuren. Met behulp van een 10 megapixels beeldsensor en een 8mm groothoek lens met een diafragma van f/2 , neemt de Kodak Printomatic foto's die je direct kunt opslaan op je MicroSD en direct kunt uitprinten. De Kodak Printomatic maakt bij het afdrukken van foto's gebruik van inktvrije ZINK-papier. Goed voor het milieu en het resultaat is een full-color en vlekvrije foto met een vuilafstotende coating. Het ZINK papier heeft ook een sticker achterkant, zodat je de foto's overal kunt ophangen. Verder beschikt de Printomatic over ingebouwde flitser, zwart-wit evenals levendige kleurenopname mogelijkheden. Met een prijs van rond de 70 euro is dit een zeer betaalbare instant camera die er ook stijlvol uitziet. Voor de meeste mensen zal deze instant camera voldoen, maar mocht je meer of uitgebreidere functies willen, dan raden we je aan een alternatief te bekijken.

Positief:
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Oplaadbare accu
 • Gemakkelijk te gebruiken
Negatief:
 • Geen uitgebreide functies
 • Foto drukt meteen af
 • Kwalitiet van de foto's niet de beste

9

Instax SQ 20 Square

Instax SQ 20 Square

Vergelijk prijzen nu bij:

De Fujifilm Instax Square SQ20 is een digitale camera en instant camera in 1 en zit boordevol met innovatieve functies. Deze Fuji Instax SQUARE SQ20 werkt met het vierkant fotoformaat van Fujifilm. Je krijgt bij deze camera de nieuwste functies zoals de mogelijkheid om een video op te nemen, de mogelijkheid om in één beweging 4 verspringende beelden te schieten en een speciale sequentiefilter. Ook heeft hij een bewegingsfunctie waarmee je bewegende onderwerpen kunt vastleggen. Verder beschikt hij nog over een selfiespiegel en kun je je foto's bewerken voordat je ze print. Met een prijs van 150 euro is dit zeker niet de goedkoopste optie op deze lijst. Afhankelijk van welke functies je graag wilt hebben, kunnen we deze camera aanraden met name vanwege het formaat. De vierkante foto's uit deze camera hebben een goede kwaliteit en het apparaat is zeer gemakkelijk te gebruiken.

Positief:
 • Hoge kwaliteit foto's
 • Veel gebruiksmogelijkheden
 • Oplaadbare accu
Negatief:
 • Camera is vrij groot en zwaar
 • Redelijk prijzig t.o.v. alternatieven
 • Foto's komen er niet altijd scherp uit

10

Polaroid Originals OneStep 2 Viewfinder

Polaroid Originals OneStep 2 Viewfinder

Vergelijk prijzen nu bij:

De OneStep 2 is de opvolger van de eerder uitgebrachte OneStop. Deze retro uitziende instant camera is uitgerust met extra lange externe zoeker zodat het maken van de perfecte foto nog makkelijker is geworden. De lens heeft een goede kwaliteit en daarnaast krijg je de bij de OneStep 2 een krachtige flitser om ook bij minder licht goede foto's te kunnen maken. De flits is aan en uit te zetten. De foto's die je met deze camera schiet hebben een formaat van 8,6 bij 10,8 cm wat iets groter is dan de meest gangbare maat. De accu van deze instant camera gaat vrij lang mee en is oplaadbaar. Verder heb je een zelfontspannerfunctie om foto's te kunnen maken van jezelf alleen of met een groep. Voor een prijs van ongeveer 100 euro kun je deze instant camera kopen.

Positief:
 • Oplaadbare accu
 • Zeer makkelijk te gebruiken
 • Zelfontspannerfuncite
Negatief:
 • Kwaliteit van foto's is niet erg hoog
 • Presteert slecht bij weinig licht
 • Prijs/kwaliteit kan beter

 

Top 3 & reviews: beste Polaroid (instant) printer

1

Instax Share SP-2 printer

Instax Share SP-2 printer

Vergelijk prijzen nu bij:

De Instax Share SP-2 printer is een compacte printer waarmee je Polaroid (instant) foto's kunt afdrukken. Alhoewel het op de foto op een volwaardige printer lijkt is hij slechts 9×13,1×13,2 centimeter en weegt slechts 250 gram, ideaal om mee op reis te nemen. De afbeeldingen hebben het formaat van de Instax mini en gebruiken dezelfde filmrol. Via WiFi verbind je deze printer gemakkelijk met je smartphone of tablet, om vervolgens binnen 10 seconden een foto afgedrukt te krijgen. Ook kun je direct je foto's uploaden naar sociale media. Het grote voordeel van deze printer is dat je digitale foto's kunt afdrukken, ook die je hebt gemaakt met je smartphone. Tevens heeft deze printer een aantal unieke eigenschappen, zoals de mogelijkheid om templates en filters te kunnen toevoegen aan jouw foto's, om deze nog leuker te maken. Een andere leuke mogelijkheid is om een foto door midden te delen en af te drukken als 2 foto's. Qua creatieve mogelijkheden is dit een uitstekende printer. Hij kost ongeveer 100 euro, wat vrij prijzig is maar qua creatieve mogelijkheden is dit de beste printer voor instant foto's.

Positief:
 • Veel mogelijkheden
 • Zeer compacte printer
 • Draadloos binnen 10 seconden afgedrukt
Negatief:
 • Vrij prijzig
 • Enigzins kwetsbaar
 • Helaas alleen Instax mini formaat

2

Polaroid Zip Mobile Printer

Polaroid Zip Mobile Printer

Vergelijk prijzen nu bij:

Met de Polaroid Zip Mobile Printer kun je van je smartphone of tablet foto’s te printen op fotopapier. Dit kleine apparaat weegt slechts 186 gram zodat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Verbinding maken doe je via Bluetooth of NFC-technologie. In de printer wordt 2×3 inch (5×7,5cm) Zink fotopapier gebruikt. Het is mogelijk, om via de gratis te downloaden ZIP-app, de foto’s te bewerken voordat ze je print. De foto is binnen een minuut afgedrukt en wordt afgdrukt op een printsticker vel. Zo kun je foto's direct opplakken als je dat wilt. Deze printer kost rond de 125 euro en kunnen we aanbevelen aan creatievelingen. Deze printer is uiterst geschikt om collages mee te maken, of andere leuke creaties.
Positief:
 • Gebruiksvriendelijk
 • Direct printen en plakken
 • Bewerken van foto's makkelijk en snel
Negatief:
 • Prijs/kwaliteit kan beter
 • Kwaliteit foto's is redelijk
 • BlueTooth/NFC-verbinding niet altijd even goed

3

Canon Zoemini

canon zoemini instant foto camera printer

Vergelijk prijzen nu bij:

De Canon Zoemini is een kleine en lichte printer die gemakkelijk in je tas of broekzak past. Printen doe je op een fotosticker zodat je jouw gemaakte foto's direct kunt opplakken, waar je ook bent. Het gebruik van deze compacte printer is gemakkelijk, verbind je smartphone of tablet via Bluetooth en met een druk op de knop print je jouw leukste foto's. Printen duurt ongeveer 50 seconde en de foto's zelf hebben een formaat van 5 x 7.6 cm. Je kunt ook de Canonon Mini Print-app downloaden, waarmee je jouw foto's kunt bewerken. Voeg filters toe, teksten of tekeningen op je foto of maak bijvoorbeeld een fotocollage. Voor zo'n 130 euro heb je deze printer in huis. Ook voor deze printer geld dat hij uiterst geschikt is voor creatievelingen die graag hun eigen creaties tot leven zien komen.

Positief:
 • Makkelijk te gebruiken
 • Goede kwaliteit
 • Compact formaat
Negatief:
 • Printer is vrij prijzig
 • Klein dus ook kwetsbaar
 • Niet alle kleuren worden mooi afgedrukt

 

Wat zijn de beste merken?

Wat zijn de beste merken

The Polaroid Corporation heeft het fenomeen Polaroid camera's en foto's op de kaart gezet. Vandaag de dag zijn er echter verschillende merken die deze camera's maken.

 

1. Fujifilm

fujfilm logoAls je onze Top 10 beste instant camera's hebt bekeken, dan valt je direct op dat Fujifilm de lijst domineert. Dit komt omdat het bedrijf zeer goede instant camera's maakt die inspelen op verschillende behoeften van mensen. Zo heb je camera's die foto's afdrukken in verschillende formaten. Ook qua uiterlijk maakt Fujifilm uiteenlopende camera's die een grote groep mensen aanspreekt. De camera's van Fujifilm spelen, met hun retro / hipster uistraling. voornamelijk in op jongeren.

Bekijk alle Fujifilm camera's

 

2. Polaroid

polaroid logo cameras

Het bedrijf dat de instant camera pioneerde speelt vandaag de dag slechts een kleine rol op de markt. De opgebloeide populariteit heeft ervoor gezorgd dat The Polaroid Company met nieuwe modellen is gekomen, door o.a. de samenwerking met het bedrijf SnapChat aan te gaan, hoopt het bedrijf een nieuwe generatie gebruikers voor zich te winnen. Alhoewel de camera's zeer degelijk zijn en over goede functies beschikken, hopen wij dat het bedrijf hun instant camera's blijft doorontwikkelen en zo wellicht in de toekomst voor een nieuwe revolutie kunnen zorgen.

Bekijk alle Polaroid camera's

 

3. Lomography

lomgraphy logo

Het bedrijf Lomography kiest ervoor om meer op creatieve knutselaars in te spelen. De instant camera's van dit bedrijf hebben de mogelijkheid om verschillende lenzen te gebruiken, zodat je met de camera unieke creaties kunt maken. Daarnaast beschikken ze over veel instellingen, zoals de mogelijkheid om flits aan of uit te zetten en dubbele belichting. Het aanbod is echter wel minder uitgebreid dan van bijvoorbeeld Fujifilm en ook zien de camera's er minder gelikt uit als je het ons vraagt.

Bekijk alle Lomography camera's

 

4. Kodak

kodak logoKodak was in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw een van de bekendste merken op het gebied van instant camera's. Na een verloren rechtszaak in 1985 is het bedrijf gestopt met het maken van instant camera's… tot voor kort. Inmiddels doet Kodak een gooi naar marktaandeel op deze markt met de Kodak Printomatic. Dit is echter de enige instant camera die ze op dit moment verkopen, maar wij verwachten dat het zeker niet de laatste zal zijn.

Bekijk alle Kodak camera's

 

5. Canon

canon logoVoor Canon is de instant camera markt een nieuw terrein waar ze zich op begeven. Toch maakt het bedrijf direct indruk door met 3 zeer goede instant camera/printers te komen; de Zoemini, de Zoemini S en de Zoemini C. Wij zijn erg positief over deze camera's en de vele goede reviews zullen hopelijk in de toekomst leiden tot nieuwe modellen. Wij moedigen Canon in ieder geval aan er mee door te gaan, al zal dit natuurlijk afhangen van de verkoopopbrengsten.

Bekijk alle Canon camera's

 

Andere merken

Bovengenoemde merken zijn de eerste die je zult tegenkomen op je zoektocht naar een instant camera. Er zijn echter nog een aantal kleinere, minder bekende merken die ook graag hun instant camera aan je willen verkopen. Zoals het bedrijf Leica en ook zijn er tal van Chinese namaakproducten die er op lijken. Omdat er van deze merken minder bekend is, raden we je aan om het bij bovenstaande merken te houden.


 

Geschiedenis van de instant camera

Geschiedenis van de instant cameraWie ouder is dan 30 kan zich misschien nog de originele Polaroid camera's herinneren. Met een Polaroid camera maak je met een druk op de knop unieke foto's op een retro filmrol. Niet veel mensen weten dat deze manier van foto's maken al bestaat sinds het eind van de jaren '40 van de vorige eeuw.

Eenmaal op digitaal overgestapt, leek de Polaroid voorgoed van het toneel te zijn verdwenen. Ware het niet dat enkele jaren geleden deze ouderwetse fotocamera nieuw leven in werd geblazen.

De reden voor de opbloei van Polaroid camera's? Vandaag de dag, in de snel bewegende digitale wereld, zijn steeds meer mensen op zoek naar authenticiteit en originaliteit. Polaroid foto's maak je maar een keer en kun je niet achteraf bewerken of verwijderen. De romantiek van de Polaroid of instant camera is de laatste jaren flink opgebloeid met nieuwe modellen en functies.

Het lijkt er op dat de Polaroid voorgoed terug is van weggeweest. Omdat de Polaroid camera een waar begrip is geworden over de hele wereld, kunnen wij je de geschiedenis van de Polaroid camera niet onthouden.

polaroid camera

Het begon allemaal zo rond het einde van de jaren '40 met uitvinder Edwin Land die graag een foto wilde maken van zijn toen 3-jarige dochter. Nadat hij de foto had gemaakt vroeg zijn dochter waarom ze de foto niet direct kon zien. Verrast door de vraag van zijn dochter, ging Edwin Land aan de slag en zo werd in 1948 de Polaroid Land Model 95 geboren.

polaroid land model 95a geschiedenis van polaroid

In de jaren daarna ging het fenomeen Polaroid de wereld over en werden er miljoenen van verkocht. Ondanks de populariteit van de camera vroeg The Polaroid Corporation, het bedrijf achter de orginele Polaroid, in 2001 bescherming tegen een faillissement aan. De reden hiervoor was dat het bedrijf zich moeilijk kon aanpassen aan de overgang van analoog naar digitaal en het verloor haar marktaandeel aan bedrijven die dit beter deden.

In 2008 besloot The Polaroid Corporation om te stoppen met de productie van Analoge (polaroid) foto producten. Dit leek het einde van de Polaroid in zijn geheel, omdat het zonder de filmrollen niet meer mogelijk zou zijn om nieuwe foto's te maken. Gelukkig, in datzelfde jaar, begon Polaroid fan Florian Kaps een initiatief om de Polaroid te redden. In 2010, na enkele jaren vertraging, begon het bedrijf van Kaps de gevraagde filmrollen te verkopen zodat Polaroid eigenaren hun camera konden blijven gebruiken.

polaroid eerste fujifilm instax mini 10

The Polaroid Corporation was niet de enige die Polaroid (instant) camera's verkocht. Fujifilm produceerde dergelijke camera's al sinds het einde van de jaren '90, echter verkochten die Instax camera's van Fujifilm niet erg goed. Pas toen The Polaroid Corporation in 2008 besloot de markt zijn rug toe te keren, begonnen de verkopen van Fujifilm ineens enorm toe te nemen. Sindstoen is Fujifilm zowat de grootste speler op de markt van Polaroid camera's geworden.

Met nieuwe hedendaagse modellen zorgen Fujifilm en anderen ervoor dat de magie van de Polaroid foto gelukkig voorlopig nog niet verdwijnt.

polaroid foto muur

Tot slot is het belangrijk om een belangrijke misvatting uit de wereld te helpen. Polaroid camera's zijn eigenlijk instant camera's. Het bedrijf Polaroid was de eerste maker van dergelijke camera's, waardoor deze Polaroid camera's zijn gaan heten. Vandaag de dag maakt Polaroid zelf nog enkele instant camera's maar andere spelers, zoals Fujifilm, hebben de markt verovert.

Alhoewel Fujifilm dus geen “echte” Polaroid camera's maakt, komt het op hetzelfde neer. Ben je klaar om jou muur vol te hangen met Polaroid foto's?


Terug naar:

instant camera Top 10

polaroid printer Top 3

Koopgids

 

Toch op zoek naar een andere camera? Bekijk dan ook onze: