FLIR E4 review

De FLIR E4 is een van de goedkoopste warmtebeeldcamera's die beschikbaar is (verkrijgbaar vanaf €1.083). Alhoewel hij het mogelijk maakt om thermische informatie te zien en accurate temperaturen te meten, worden beeldkwaliteit en extra features opgeofferd om de prijs laag te houden. In deze FLIR E4 review zullen we bespreken wat deze camera zoal te bieden heeft.

 

FLIR E4 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

Ondanks dat hij een van de goedkoopste warmtebeeldcamera's is, heeft de E4 een kwalitatieve duurzaamheid.

Negatief

Met een gebrek aan features of resolutie is de E4 niet krachtig genoeg voor sommige werkzaamheden.

 

Features FLIR E4

De detector van de E4 produceert afbeeldingen met een resolutie van 80 x 60 pixels. Deze resolutie voldoet misschien niet aan de RESNET standaarden, maar biedt genoeg detail om algemene gebieden voor potentiële problemen te analyseren. Problemen zoals grote gaten in de isolatie, ernstige lekkages bij deuren of ramen of generators die oververhit raken zouden zichtbaar moeten zijn op de camera, alhoewel meer ingewikkelde details zullen missen.

De zichtbaar licht camera maakt het gebrek aan resolutie een beetje goed door afbeeldingen met een hoge resolutie vast te leggen en deze te combineren met de infrarode afbeeldingen. Alhoewel een thermische detector met een hogere resolutie nauwkeuriger is, geeft deze methode je de helderheid van zichtbaar licht fotografie met de behulpzame informatie van een basis infrarood afbeelding.

Het focuspunt van de E4 staat vast, dus je moet je afstand vanaf het doelobject aanpassen om de scherpste afbeeldingen te produceren. De lens is geoptimaliseerd om op de grootst mogelijke afstand te focussen, dus dit zou niet een groot probleem moeten zijn.

De E4 slaat afbeeldingen op in een standaard JPG formaat, zonder dat hier radiometrische data aan toegevoegd is, dus het opstellen van rapporten en afbeeldingen analyseren met de software van FLIR zal je niet dezelfde hoeveelheid informatie geven als bij de duurdere thermische camera's van het bedrijf. De afbeeldingen zijn echter nog steeds bruikbaar om algemene probleem gebieden te identificeren.

Ondanks zijn lage prijs is de bouwkwaliteit van de FLIR E4 net zo goed als alle andere warmtebeeldcamera's van het bedrijf en hij wordt gedekt door dezelfde garantie. Met zijn duurzame, rubberen behuizing kan hij een valpartij van twee meter overleven. De garantie dekt de detector gedurende tien jaar, de accu gedurende vijf en de onderdelen en arbeid gedurende twee.

Op de website van FLIR kan je makkelijk ondersteuning voor de E4 vinden. De productiepagina bevat informatie over kalibratie en verscheidene documenten over de E4 en thermografie in het algemeen. Als je hier geen antwoordt op je vragen kan krijgen, dan kan je meer specifieke informatie via de telefoon of e-mail opvragen.

FLIR E4 kopen

 

Conclusie FLIR E4 review

De FLIR E4 is een goedkope optie om algemene probleem gebieden te ontdekken met infrarood technologie. Hij mist beeldkwaliteit en extra features, maar het is niet voor iedere situatie nodig om een hoop geld te spenderen en de E4 was met dit in gedachten ontworpen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter