Dashboard camera test, zo doen we het

We raden alleen maar dashcams aan die makkelijk om te installeren zijn, een duidelijke en gedetailleerde opname bieden en makkelijk om dagelijks te gebruiken zijn. Onze experts testen alle dashcams uit in onze laboratoria en op de weg. Voor elke dashboard camera test rijden we een route die bestaat uit primaire en secundaire wegen en ook verscheidene kruisingen, rotondes en gevaarlijke verkeerssituaties heeft.

DIRECT NAAR:

We maken gebruik van een aantal criteria om ervoor te zorgen dat we in al onze reviews antwoordt geven op belangrijke vragen over dashcams, zoals:

  • Is het makkelijk om het apparaat in de auto te installeren?
  • Hoe goed is de opname overdag en in de avond?
  • Welke features heeft de dashcam?
  • Hoe makkelijk is het om de opname te bekijken die je vastgelegd hebt?
  • Zou ik hem moeten kopen?

Dashboard Camera Test uitleg

 

Dashboard camera test 1: Is het makkelijk om de dashcam in de auto te installeren?

We gebruiken de dashcams voor alledaagse taken waar je ze normaal gesproken voor zou gebruiken, om zodoende hun gebruiksgemak vast te stellen. Onze experts kijken naar het instelproces, van hoe makkelijk het is om de dashcam in de auto te plaatsen en noodzakelijke kabels om te leiden tot de duidelijkheid van de instructies. We controleren hoe makkelijk je de bevestiging los en vast kan koppelen en hoe makkelijk het is om de camera hier uit te halen.

De beste dashcams zijn eenvoudig te bevestigen aan je voorruit of achteruitkijkspiegel, terwijl we ontdekt hebben dat slechte modellen niet alleen moeilijk om te installeren zijn, maar ook niet blijven zitten zodra je ze bevestigt hebt.

 

Dashboard camera test 2: Hoe goed is de opname overdag en in de avond?

Om de kwaliteit van de opname te testen gebruiken we alle dashcams op de openbare weg, zowel gedurende de avond als overdag. We rijden over een van te voren bepaalde route die bestaat uit primaire en secundaire wegen, kruisingen, rotondes en gevaarlijke verkeerssituaties en dit alles om dagelijks rijden na te bootsen.

Onze experts beoordelen vervolgens de opname op het gebied van beeldkwaliteit, scherpte van de opname, de hoeveelheid detail die je kan zien en hoe het apparaat overweg kan met hoge impact momenten. Als er een audio optie is, dan luisteren of de audio en video gelijk lopen.

De beste dashcams bieden heldere en duidelijke opnames en details zoals nummerborden en verkeersborden zou je makkelijk moeten kunnen zien.

Beste Dashboard Camera Test

 

Dashboard camera test 3: Welke features heeft de dashcam?

We kijken naar extra features die handig zouden kunnen zijn voor een goede dashcam. GPS zal je helpen om je exacte locatie en snelheid vast te stellen, terwijl G sensors ervoor zullen zorgen dat momenten met veel G-krachten apart opgeslagen worden en niet overschreven kunnen worden door een andere opname. Een parkeer functie betekent dat je dashcam aan zal gaan en opnames zal maken wanneer je ergens geparkeerd staat, wat inhoudt dat je bewijs hebt als iemand tegen je auto aanbotst op de parkeerplaats.

We testen alle features uit om ervoor te zorgen dat ze allemaal werken en ook de nauwkeurigheid van de GPS functie. We nemen de dashcams mee op een van te voren uitgestippelde route en controleren of de GPS dezelfde route weergeeft. De G-kracht sensor wordt uitgetest door momenten van hard remmen en hoge G-krachten na te bootsen, om zodoende te zien hoeveel kracht er nodig is om hem te activeren en welke gevoeligheidsopties er zijn.

 

Dashboard camera test 4: Hoe makkelijk is het om de opname te bekijken die je vastgelegd hebt?

Onze experts controleren het gebruiksgemak van de afspeelfuncties en functionaliteit van de software die meegeleverd wordt met de dashcam. Dit bestaat onder andere uit het controleren van hoe makkelijk het is om de opnames te downloaden en af te spelen en ook hoe de opname weergegeven wordt (of de tijd, locatie en G-krachten bijvoorbeeld aangegeven worden). Als een model een G-kracht sensor heeft, dan controleren we waar de opname opgeslagen worden en hoe makkelijk het is om deze te vinden.

Een goede dashcam zou een makkelijk te volgen handleiding en eenvoudige software voor het afspelen van de opname moeten bieden. We weten dat wanneer je een ongeluk hebt gehad, je niet ook nog eens extra stress wilt krijgen door uit te vogelen waar je de opname kan vinden en hoe je deze af moet spelen.

 

Dashboard camera test 5: Zou ik hem moeten kopen?

Alle onderdelen die we hierboven beschreven hebben bepalen elk voor een deel de totale test score, wat de totale hoeveelheid sterren die we een dashcam geven is.

We wegen deze onderdelen verschillend op basis van hoe belangrijk ze volgens ons zijn om ervoor te zorgen dat je dashcam goed werkt. De prestatie, waar de kwaliteit van de opname onderdeel van is, is een erg belangrijk onderdeel van een goede dashcam en wordt daarom het zwaarst gewogen. Zonder dit heb je namelijk mogelijk een slechte opname die niet goed of helemaal niet laat zien wat er gebeurt tijdens een ongeluk. De score wordt als volgt ingedeeld:

  • 65% prestaties
  • 30% gebruiksgemak
  • 5% features

Een dashcam moet een score van 70% of hoger behalen in onze testen om onze aanbeveling te krijgen. Dashcams die lager dan 45% scoren zijn modellen die we niet aanbevelen en waar je met een wijde boog om heen zou moeten gaan.
DIRECT NAAR:

Nu je weet wat we doen om dashcams uitgebreid te testen, kan je nu naar onze dashcam reviews gaan om het model te vinden die het beste past bij je wensen en behoeften.